Американската компания Спейс Екс оповести, че сключила договор с първия

...
Американската компания Спейс Екс оповести, че сключила договор с първия
Коментари Харесай

Спейс Екс сключи договор за изпращане на първия космически турист около Луната

Американската компания " Спейс Екс " оповести, че сключила контракт с първия си клиент за пътешестване към Луната, оповестиха международните осведомителни организации.


То ще бъде осъществено на борда на бъдещата междупланетна ракета " Биг Фалкон рокет " на компанията. Самоличността на галактическия екскурзиант ще бъде разкрита през идващите дни, разясниха от компанията.

" Биг Фалкон рокет " към момента е в развой на създаване и се чака да полети след няколко години.

В началото на 2017 година " Спейс Екс " увери, че двама пасажери ще бъдат изпратени до Луната през 2018 година, на борда на ракета " Фалкон хеви ". В края на краищата сходно пътешестване не бе осъществено. Компанията на милиардера Илон Мъск преди време означи, че двамата туристи платили солидни суми за това пътешестване към Луната.

Новата ракета ще е малко по-голяма от съществуващите. Тя е с диаметър девет метра и се състои от две степени за многократна приложимост. Съществуват три разновидността за потребния товар на " Биг Фалкон рокет " - космичен галактически транспортен съд, галактически танкер и товарен транспортен съд за извеждане в орбита на спътници и полети до МКС.

Космическият транспортен съд ще бъде оборудван с кабини за астронавти, като дължината му ще бъде 48 метра. Височината на ракетата ще бъде 106 метра, а потребният й товар - 150 тона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР