Американската компания SpaceX отложи изстрелването на ракетата-носител Falcon 9 с

...
Американската компания SpaceX отложи изстрелването на ракетата-носител Falcon 9 с
Коментари Харесай

SpaceX отложи изстрелването на нов спътник Starlink

Американската компания SpaceX отсрочи изстрелването на ракетата-носител Falcon 9 с микросателита Starlink с 24 часа. Компанията разгласи това на страницата си в Twitter, съобщи БГНЕС.
" Изстрелването на Starlink е анулирано. Ракетата и товарът са в ред ", осведомиха от SpaceX. Според компанията се обмисля опцията за изстрелване на 23 ноември в 21:34 локално време по източното крайбрежие на Съединени американски щати (05:34 българско време във вторник).
 SpaceX се скачи с Международната галактическа станция " SpaceX " се скачи с Международната галактическа станция
Американският пилотиран галактически транспортен съд на „ SpaceX “ на компанията „ Crew Dragon “ се скачи с Международната косм...
Ракетата би трябвало да бъде изстреляна от космодрума при нос Канаверал (Флорида). Преди това първият стадий на носителя е употребен шест пъти и още веднъж се възнамерява да бъде автоматизирано партерен на платформа в Атлантическия океан малко след старта.
Мрежата Starlink е проектирана да обезпечава достъп до Интернет посредством разполагане на огромен брой дребни транспортни средства с тегло до 500 kg в ниска земна орбита. SpaceX пресмята, че стартирането на общо 11 000 спътника в орбита и влизането им в употреба ще коства 10 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР