Американската компания PepsiCo, лидер в глобалната индустрия за храни и

...
Американската компания PepsiCo, лидер в глобалната индустрия за храни и
Коментари Харесай

PepsiCo инвестира $13 милиона в завод за напълно роботизирано производство на 300 км от София

Американската компания PepsiCo, водач в световната промишленост за храни и питиета, разгласи инвестиция в размер на $13 милиона в инсталиране на изцяло автоматизирана (изцяло с роботи) индустриална линия в Румъния. Новото произвеждане се намира на към 300 км от София - във фабрика за безалкохолни питиета в Драгомирещ. Ходът е ориентиран към подсилване на позицията на компанията като районен индустриален и дистрибуторски център за Централна и Югоизточна Европа, написа Romania Insider.

Производствената линия се смята за най-автоматизираната в портфолиото на PepsiCo на Стария континент.
 PepsiCo е на път да измести Coca-Cola като най-голямата компания за питиета в Съединени американски щати по пазарна стойност
PepsiCo е на път да измести Coca-Cola като най-голямата компания за питиета в Съединени американски щати по пазарна стойност

Досега цената на PepsiCo не е надминавала тази на Coca-Cola, в случай че изключим един ден през 2020 година

" Новата линия може да създава почти 1 милион бутилки дневно, като по едно и също време с това употребява 30% по-малко сила от стандартната линия ", съобщи Раду Беревоеску - общоприет управител и старши търговски шеф Източни Балкани в PepsiCo.
 Снимка 374054
Източник:

Новата линия ще създава 60% повече питиета за единица време, употребявайки 20% по-малко CO2 излъчвания и намалявайки потреблението на вода с 30% на литър създадена напитка. В същото време бизнесът способства за намаляването на количеството употребена пластмаса с почти 30 тона годишно, разясняват от компанията.

Новата индустриална линия в Румъния е оборудвана с съвременни технологии от най-ново потомство, изцяло интегрирани в автоматизирания складов поток благодарение на ориентиране на робот за обработка и предпазване на палети. Това подсигурява изцяло автоматизиран развой - от бутилирането до товаренето на камиони, елиминирайки напълно нуждата от човешка интервенция.

Инвестицията от $13 милиона е основна част от 5-годишния проект за развиване на PepsiCo, осъществен във фабриката за безалкохолни питиета в Драгомирещ, на обща стойност $40 милиона. Инициативата се концентрира върху възстановяване на индустриалните линии и повишение на индустриалния потенциал до над 800 милиона литра годишно. 

През последното десетилетие PepsiCo влага $320 милиона в Румъния, утвърждавайки ролята си на румънския пазар, който е основен районен център за произвеждане и дистрибуция.
 PepsiCo влага $100 милиона във фабриката си за произвеждане на храни в Румъния
PepsiCo влага $100 милиона във фабриката си за произвеждане на храни в Румъния

Американската компания ще влага, с цел да удвои потенциала на завода си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР