Американската компания Apple Inc. затваря за две седмици всичките си

...
Американската компания Apple Inc. затваря за две седмици всичките си
Коментари Харесай

Apple затваря за две седмици всичките си магазини извън Китай

Американската компания Apple Inc. затваря за две седмици всичките си магазини за продажба на дребно отвън Китай, с цел да минимизира риска от разпространяване на ковид, оповестиха осведомителните организации.

Решението оповести късно нощес шефът на компания Тим Кук. На уеб страницата на компанията той написа, че до 27 март се затварят магазините отвън Китай. Apple си извади поучения от затварянето на магазините си на цялата територия на Китай, когато епидемията там бе в пика си. Една от тях бе, че най-ефикасният метод за минимизиране на риска от предаването на вируса е намаляването на обществените контакти, написа Кук. Днес магазините ни в Китай към този момент са отворени, само че защото на други места заболеваемостта се покачва, ще затворим краткотрайно магазините си отвън Китай, съобщи шефът на компанията. Работещите в затворените офиси ще не престават да получават заплата, а стоките, създавани от компанията, ще могат, както и до момента, да се купуват онлайн.

Тази седмица производителя на iPhone още веднъж отвори своите 42 магазина в Китай. Тя има към 460 магазина, към 270 от тях са в Съединени американски щати.

В петък средствата, която Епъл подари за реакция на пандемията от ковид - за лекуване на заболели и понижаване на икономическите вреди и обществените вреди, доближиха 15 милиона $, уточни Кук.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР