Американската Гилдия на екранните актьори номинира за 30-ото издание на

...
Американската Гилдия на екранните актьори номинира за 30-ото издание на
Коментари Харесай

Гилдията на актьорите номинира Барби и Опенхаймер, но пренебрегна Клети създания

Американската Гилдия на екранните артисти номинира за 30-ото издание на премиите си " Опенхаймер ", " Барби " и " Американска литература ", като подцени Леонардо ди Каприо за най-хубав артист, заяви Асошиейтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Както и за отличията " Златен глобус ", " Барби " на Грета Гъруиг и " Опенхаймер " на Кристофър Нолан водят по номинации. Всеки от филмите е с по четири, измежду които и за най-хубав актьорски състав. Марго Роби и Райън Гослинг бяха номинирани за превъплъщенията си в " Барби ", а Килиън Мърфи, Робърт Дауни-младши и Емили Блънт - за " Опенхаймер ".

" Барбенхаймер " продължава да господства в холивудския награден сезон, както бе и в летния боксофис, отбелязва Асошиейтед прес.

Номинирани за водещата премия на Гилдията - за най-хубав актьорски състав, са " Американска литература ", " Барби ", " Пурпурен цвят " (The Color Purple), " Убийците на цветната луна " и " Опенхаймер ". Извън номинациите в тази категория видимо остана " Клети създания " на Йоргос Лантимос, който в неделя бе отличен със " Златен глобус " за най-хубава комедия/мюзикъл. Звездата на кино лентата Ема Стоун е номинирана за най-хубава актриса, а Уилям Дефо (но не и Марк Ръфало) - за най-хубав артист в поддържаща роля.

" Клети създания " и Ръфало напълно не са единствените подценени. За най-хубав артист бяха номинирани Брадли Купър за " Маестро ", Колман Доминго за " Ръстин " (Rustin), Пол Джиамати за " Останалите " (The Holdovers), Килиън Мърфи - " Опенхаймер "   и Джефри Райт за " Американска литература ". Ди Каприо от дълго време бе считан за евентуален претендент за наградата за ролята си в " Убийците на цветната луна " на Мартин Скорсезе. Лили Гладстоун е измежду номинираните за най-хубава актриса.

Номинациите бяха оповестени от Иса Рей, която играе и в " Барби ", и в " Американска литература ", и от Кумейл Нанджиани онлайн в Инстаграм.

Тазгодишното издание на премиите на Гилдията на екранните артисти следва 118-дневната стачка на актьорската колегия SAG-AFTRA, по време на която Холивуд месеци наред се бори за бъдещето си. Сред главните проблеми и претенции бяха заплащането в ерата на стрийминга и потреблението на изкуствен интелект.

Наградите на американската Гилдия на екранните артисти се наблюдават деликатно като индикатор за премиите " Оскар ". Изборът не постоянно съответствува, само че е необичайност за най-хубав филм или за водещите актьорски категории американската киноакадемия да отличи претендент, който не е бил номиниран от Гилдията на екранните артисти. Последните две продукции, спечелили премията за най-хубав актьорски състав - " Всичко на всички места едновременно " и " CODA: Дете на глухи родители ", завоюваха премия " Оскар " за най-хубав филм.

В телевизионните категории триото, което обра най-вече награди " Златен глобус "  - " Наследници ", " Мечката "   и " Говеждо " още веднъж водят по номинации.

Церемонията за 30-ите награди на Гилдията на екранните артисти ще бъде на 24 февруари в Shine Auditorium & Expo Hall в Лос Анджелис. Нетфликс ще излъчва онлайн събитието за първи път. Миналата година церемонията бе предавана в ЮТюб канала на Нетфликс.

Тази година Барбра Стрейзанд ще получи премията на гилдията за изцяло творчество.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР