Американската фармацевтична компания Johnson & Johnson се споразумя да плати

...
Американската фармацевтична компания Johnson & Johnson се споразумя да плати
Коментари Харесай

Johnson&Johnson плаща 230 млн. долара, за да бъде извадена от дело за болкоуспокояващи

Американската фармацевтична компания Johnson & Johnson се споразумя да заплати 230 млн. $ по правосъдно дело, в което бе упрекната, че е спомогнала за възникването на рецесия с опиоиди в щата Ню Йорк, съобщи Би Би Си.

Като част от съглашението компанията също по този начин ще би трябвало да спре да продава цитираните в обвиняването болкоуспокояващи.

Дружеството обаче отхвърли, че има виновност или че е направило нещо неприятно.  

По този метод компанията ще бъде извадена от лист с огромни производители и разпространители на фармацевтични артикули, против във вторник ще стартира делото за така наречен „ опиоидна зараза “. Става въпрос за пласиране с намален надзор и рестрикции на рискови обезболяващи, към които се образува взаимозависимост. Според прокурора на Ню Йорк Летисиа Джеймс в следствие от тази процедура милиони души и до през днешния ден са мощно подвластни от въпросните  медикаменти.

Групата на опиоидите включва полусинтетични и синтетични субстанции, сходна по конструкция с опиатите (които се създават от естествени извлеци на растението опиев мак). Става въпрос за хероин, оксикодон, фентанил, мепиридин (демерол) и други Опиоидите са лекарствени субстанции, предписвани от доктор и планувани да се употребяват за къс интервал от време като средство за лекуване или облекчение на признаци. Предписват се в случаи, в които елементарните обезболяващи средства като аспирин, ибупрофен и парацетамол и други нямат резултат, само че имат висок риск от насърчаване на взаимозависимост.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР