Американската баскетболна легенда Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеря Джана

...
Американската баскетболна легенда Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеря Джана
Коментари Харесай

Смъртта на Коби Брайънт потопи света в скръб

Американската баскетболна легенда Коби Брайънт и 13-годишната му щерка Джана са измежду деветте души, починали при злополука с хеликоптер край град Калабасас, предградие на Лос Анджелис късно през вчерашния ден.
Брайънт, 41-годишен, е пътувал с частния си хеликоптер, когато машината се е разрушила поради неприятна видимост в региона и е избухнала в пламъци.
Шерифът на окръг Лос Анджелис съобщи, че няма оживели.
41-годишният Брайънт е петкратен първенец в НБА, играл за „ Лос Анджелис Лейкърс ” през цялата си 20-годишна кариера и се смята за един от най-великите играчи в историята на баскетбола. Той е повторен олимпийски първенец с тима на Съединени американски щати. Сред достиженията му е и купата „ най-ценен състезател в НБА ”, с която е почетен през 2008 година Той се отдръпна от дейна спортна активност през април 2016 година Брайънт печели премия „ Оскар “ за най-хубав късометражен анимационен филм през 2018 година за „ Скъпи баскетбол ” - петминутен филм, основан на писмо до обичания му спорт, написано през 2015 година
Катастрофата на хеликоптера в хълмовете край градчето Калабасас беше доказана първо от TMZ и „ Los Angeles Times ”.
След като гибелта на баскетболната легенда беше доказана спортисти, политици, актьори, звезди от шоу бизнеса показаха скръбта и почитта си към баскетболиста.
Минута безмълвие прекъсна доста баскетболни срещи в Съединени американски щати.
Брайънт беше почетен и на церемонията за връчване на премиите „ Грами ”, която се организира на стадиона на „ Лейкърс ” в Лос Анджелис.
" В момента всички изпитваме луда горест ", сподели водещата Алиша Кийс.
„ Защото по-рано днес Лос Анджелис, Америка и целият свят изгубиха воин. Ние безусловно стоим тук с разрушени сърца в дома, който Коби Брайънт построи “.
НБА излезе с изказване, в което споделя, че е " унищожен от трагичната гибел на Брайънт и щерка му Джана ".
„ В продължение на 20 сезона Кобе ни сподели какво е допустимо, когато един извънреден гений се смеси с безспорна лоялност към успеха “, се споделя в известието.
Националният съвет за сигурност на превоза, заяви че авариралият хеликоптер е модел „ Sikorsky S-76B ” и съобщи, че изпраща екип, който да проверява случая.
Полицията е помолила хората да стоят настрани от мястото на злополуката, с цел да не пречат на следствието, въпреки че хиляди почитатели на починалата звезда се насочиха към лобното му място, носейки цветя, баскетболни топки и негови фотоси.
Брайънт и Джана са летели с хеликоптера към баскетболен мач, в който Джана е трябвало да играе.
" Семейството на НБА е опустошено от трагичната гибел на Коби Брайънт и щерка му Джана ", написа комисарят на НБА Адам Силвър.
" Коби ще бъде запомнен най-много с това, че въодушевяваше хората по целия свят да вземат баскетболна топка и да се състезават, достигайки максимума на опциите си. Беше великодушен с мъдростта, която бе събрал и виждаше като своя задача да я споделя с бъдещите генерации играчи, а особена наслада му доставяше да предава любовта си към играта към Джана ”, добави Силвър.
Брайънт и брачната половинка му Ванеса имат още три дъщери - Наталия, Бианка и Капри.
ВИЖТЕ ОЩЕ РЕАКЦИИ СЛЕД ШОКИРАЩАТА ВЕСТ В СПОРТНИТЕ СРЕДИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР