Американската армия разполага с най-големия арсенал от оръжия и военно

...
Американската армия разполага с най-големия арсенал от оръжия и военно
Коментари Харесай

Призраци, вампири и суеверия: Психологическата атака на САЩ

Американската войска разполага с най-големия боеприпас от оръжия и военно съоръжение в света. Ако нещо би трябвало да бъде унищожено, Съединени американски щати евентуално ще разполагат с нужното да го унищожат. Въпреки това, въпреки страната да е международен водач в технологиите, тя също се занимават и с по-паранормални способи за битка с враговете си. Като призраци, вампири и суеверия.

 Aswang, common form

Асванг

През 40-те и началото на 50-те години Съединени американски щати вземат участие в контрола на протеста на придвижването Хук във Филипините. Там мнозина имат вяра в едни ужасяващи същества, наречени асванг: летящи вещици вампири, които изяждат неродените плодове и човешките органи. За да се възползва от тези суеверия, генерал-майорът на Съединени американски щати Едуард Лансдейл вика експерти по психическа война. Като начало те популяризират клюки измежду локалните селяни, че асванг е на независимост в хълмовете, където живеят бунтовниците от Хук.

След като изчакват няколко дни слуха да доближи до бунтовниците, Съединени американски щати изпращат екип, който да провежда специфична офанзива, която да удостовери на хуките, че асванг е измежду тях. Скрити настрана от известна пътека, която употребяват хуките, американският екип чака и когато патрул минава около засадата, те безшумно се нахвърлят върху най-последния мъж.

Те вършат две дупки на врата му, с цел да наподобява на захапване от върколак, и изцеждат кръвта от тялото му. Когато завършва, американският екип слага натрупа на пътеката, с цел да бъде намерено от завръщащия се патрул. Когато го откриват, те незабавно хуките мигновено изпадат в суматоха и боязън от асванг, като цялата група напуща региона скоро по-късно.

Съединени американски щати ползват своите експерти по психическа война и във Виетнам, надявайки се да изплашат Виет Конг (Народен фронт за избавление на Южен Виетнам) симулирайки призрачните писъци и крясъци на изгубените им приятели. Този проект е прочут като интервенция „ Скитаща душа “, която се допира до виетнамските културни вярвания, че мъртвите би трябвало да бъдат заровени, или душите им ще скитат по земята за безконечни времена.

Съединени американски щати събират обширна сбирка от записи на злокобни шумове, безплътни гласове и стенания, които да показват скрито като идващи от изгубените души на мъртвите бойци от Виет Конг.

Звуците се възпроизвеждат през мощни високоговорители през нощта в джунглата към американските бази, както и от хеликоптери. В записите призрачните виетнамски гласове споделят на членовете на Виет Конг да се откажат и да се върнат вкъщи при фамилиите си, предупреждавайки ги за следствията, в случай че подценен посланията им.

Надеждата е, че шумовете ще ужасят войските в мрачната джунгла толкоз доста, че те ще хвърлят оръжията си и ще се отдръпват. Ефективността на тази тактичност е незнайна, само че сякаш не е имала огромен триумф като цяло. Всъщност отчети от водачите на хеликоптери показват, че в действителност са поемали повече огън от врага, до момента в който възпроизвеждат звуците. И наподобява, че отговорът на врага е доста по-малко нападателен, когато вместо писъците, водачите пускат по уредбата части на Тина Търнър.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР