Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) публикува класация на най-лакомите

...
Американската агенция за опазване на
околната среда (EPA) публикува класация на
най-лакомите
Коментари Харесай

Най-лакомите и най-икономичните нови коли на американския пазар

Американската организация за запазване на околната среда (EPA) разгласява ранглиста на най-лакомите и най-икономичните нови (еволюция 2021 година) коли, които се предлагат на локалния пазар.

С максимален вкус към течните горива, на първо място са подредени 3 автомобила- Bugatti Chiron Pur Sport, Lamborghini Aventador Coupe и Roadster, за които от EPA показват междинен разход от малко под 24 литра на 100 километра.

Като най-икономична в класацията, в която са включени и хибриди и изцяло електрически модели, EPA класира Tesla Model 3, а при двуместните показва BMW Z4 sDrive30i и Toyota GR Supra с индикатор от малко над 8 литра на 100 километра.

В групата на многофункционалните (TRUCK), EPA класира преди всичко при малките пикапи Chevrolet Colorado 2WD и GMC Canyon 2 WD със среден разход на гориво от малко над 10 литра на 100 километра, а в групата Миниван- Chrysler Pacifica Hybrid с индикатор от 5 литра на 100 километра.

С най-слаб индикатор за горивна икономичност при общоприетите пикапи е Ram 1500 TRX 4WD- съвсем 20 литра на 100 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР