Американската администрация прибързано и необосновано обвини Русия в съучастие във

...
Американската администрация прибързано и необосновано обвини Русия в съучастие във
Коментари Харесай

Патрик Лоуренс, Consortium News: Американската администрация необосновано обвини Русия във военни престъпления в Украйна

Американската администрация преждевременно и голословно упрекна Русия в съучастничество във военни закононарушения в Украйна, Вашингтон преследва политически цели, а изразяването на друго мнение в обществените мрежи е цензурирано. Това мнение изрази Патрик Лорънс, колумнист на, в публикация, оповестена в събота, написа ТАСС.

Коментирайки изказванията на западните страни за желанието им да проверяват закононарушения, приписвани на съветските военни в Украйна, той означи: „ Никой даже не си дава сметка, че всички следователи са от тези страни, които работят против Русия “.

„ Никой не вижда, че при провеждането на тези фиктивни следствия основни въпроси бяха изключени от сферата на публичното разискване. Зверствата в Буча, Мариупол и други места не подлежат на подозрение, само че по какъв начин можем да питаме кой е виновен за тях. “, акцентира той, визирайки цензурата в обществените мрежи.

Лоурънс обърна внимание на обстоятелството, че американският президент Джо Байдън „ назова нещастието в Буча съветско военно закононарушение по-малко от два часа, откакто стана известно.

„ В този миг той не можеше да знае какво се е случило “, съобщи журналистът, като означи, че наличните фотоси не дават изчерпателно пояснение. Според наблюдаващия „ поддръжката от болшинството американци на незаконния режим в Киев “ е „ неуместна “ и се изяснява по-специално с „ всеобщо промиване на мозъци “.

Както означи Лорънс, главните американски медии заобикалят тематиката за „ нова вълна от тежка цензура “, на която са подложени „ дисидентски писатели и анализатори, които си вършат труда да показват събитията в Украйна такива, каквито са, с нужната професионална безпристрастност “. Говорейки за настроенията в американското общество в този подтекст, той акцентира: „ В разнообразни значими аспекти ние надхвърлихме даже най-лошия от многото ужасни аспекти на Студената война “.

Журналистът, говорейки за протичащото се в Съединени американски щати, подсети за антиутопния британски публицист Олдъс Хъксли и неговата книга „ Прекрасният нов свят “. „ Не бива да преувеличаваме, към момента не сме стигнали до там. Но би трябвало да честваме предвидливостта на Хъксли, до момента в който се движим към необитаемия свят, който той разказа, в който безмозъчните деца са под надзора на дребна група от определен демонски хайлайф “, счита Лорънс..

„ Не съм сюрпризиран, че Украйна ни докара до това, което считам за групова психическа рецесия. Вашингтон, откакто се наслаждаваше на своя успех от 30 години след Студената война, реши да употребява Украйна и нейния народ, с цел да сложи всичко на карта и смъкна Русия, “, счита журналистът. Според него, без значение от изхода на военните дейности в Украйна, резултатът ще бъде губещ за Запада.

ТАСС напомня: На 3 април съветското министерство на защитата отхвърли обвиняванията на киевския режим за убийства на цивилни в Буча. От ведомството споделиха, че съветските въоръжени сили изцяло са напуснали Буча на 30 март, а „ доказателства за закононарушения “ се появиха едвам на четвъртия ден, когато чиновници на Службата за сигурност на Украйна дойдоха в града. От Министерството на защитата също по този начин подчертаха, че на 31 март кметът на Буча Анатолий Федорук удостовери във видеообръщение, че в града няма съветски военни, без да загатва убити по улиците локални поданици. Руският външен министър Сергей Лавров назова обстановката в Буча " подправена офанзива ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР