Американската администрация по храните и лекарствата – FDA (се съгласи

...
Американската администрация по храните и лекарствата – FDA (се съгласи
Коментари Харесай

Китайско противораково лекарство се готви да стъпи на американския пазар

Американската администрация по храните и медикаментите – FDA (се съгласи тип лекарство на обичайна китайска медицина да навлезе в трета фаза на клинични проучвания.

Канглайт (Kanglaite, 康莱特) е противоракова емулсия за инфузия, която съдържа дестилат от семена коикс. Лекарството мина втората фаза от тествания за ефикасността му в лекуването на рак на панкреаса, оповестява организация Синхуа.

Професор Ли Дапън, който е един от разработчиците на лекарството и член на Китайската академия по инженерство, разгласи края на втората фаза и началото на третата на конференция предходната седмица.

Коиксът е значимо растение за обичайна китайска медицина. Доказано е, че препаратът Канглайт има доста влияние при злокачествени образования на панкреаса, белия и черния дроб даже в късен етап. „ пациентите нормално живеят по-дълго, в случай че го употребяват по едно и също време с химеотерапията ”, прибавя проф. Ли.

След като се откри, че изгодите са повече от рисковете, лекарството може да бъде утвърдено за продажба, споделя доктор Джон Пол Уаймак, който е част от екипа на Американската асоциация по храните и медикаментите, изследваща китайското противораково лекарство.

Поради ниската токсичност на препарата и изгодите му в лекуването на рака на панкреаса, евентуално той ще бъде пуснат на американския пазар единствено с една фаза от проби от трета степен вместо естествените две. Разработчиците плануват в третата фаза да включат 750 пациента от Китай, Съединени американски щати и Европа. Тя ще бъде приключена за три или четири години и ще коства към 50 милиона щатски $.

„ При комбинираното лекуване на рак на панкреаса с Канглайт и химиотерапия не се следи нараснала токсичност ”, споделя доктор Уаймак, „ нито значими разлики при пациентите от разнообразни раси и етноси. ”

След като завърши третата фаза от проучвания, Канглайт ще стане третото лекарство на обичайна китайска медицина, което стъпва на западния пазар. Другите две са ефедрин (стимулант и средство за понижаване на отоците, което съдържа китайска ефедра(麻黃)) и артемизинин (лекарство против малария).

В момента Американската администрация по храните и медикаментите преразглежда материалите за сигурността на лекарството, предоставени от компанията-производител.

Канглайт се изпозлва необятно в Китай откакто получи документ през 1995г. През 2001г. в Русия също започнаха клинични проби на лекарството, през 2003г. то получи документ за регистрация и от 2005г. насам е включено в листата с противоракови медикаменти, продавани с рецепта в аптеките и лечебните заведения на страната.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР