Американска компания от щата Уисконсин направи реалност сценариите от бъдещето,

...
Американска компания от щата Уисконсин направи реалност сценариите от бъдещето,
Коментари Харесай

Американска компания ще вгражда чипове в служителите си

Американска компания от щата Уисконсин направи действителност сюжетите от бъдещето, когато хората ще живеят с вградени микрочипове, с цел да бъдат по-функционални. Three Square Market стартира да вгражда чипове в своите чиновници за да направи заплащанията по-бързи и да добави редица други благоприятни условия, оповестява Technews.

Шефът на компанията Тод Уестби разясни в изявление за KSTP, че микрочиповете могат да заменят телефонните платежни системи и кредитните карти.

„ Това е идващото нещо, което ще се случи неизбежно, и ние желаеме да бъдем част от него ", споделя Тод Уестби.

Компанията създава програмен продукт за търговски центрове с компютърни терминали, които нормално се намират в офис комплексите.

Хората с вграден чип в ръката могат по-лесно да упълномощават заплащанията за определените артикули, като просто подадат ръката си за сканиране, сходно на заплащането с телефон. Имплантирането на чипа с размер на зрънце ориз сред палеца и показалеца става единствено за няколко минути

В допълнение към по-бързите заплащания, имплантирането на микрочип в ръката има и редица други преимущества, като да вземем за пример бързо логване в компютрите и даване на достъп до постройката, като на всеки чип може да бъде присвоено характерно равнище на достъп.

Микрочипът коства единствено 300 $ и явно множеството от чиновниците са склонни да го вграждат в себе си, макар очевидните опасности, които включват GPS мониторинг. Данните са сигурни и криптирани, показват от компанията.

Тод Уестби твърди, че технологията няма да се употребява за следене на чиновниците, въпреки че не е ясно дали самите чипове разрешават сходна функционалност. Ако въпреки всичко такава функционалност е налична, би било доста елементарно да се наблюдава всяка стъпка на служителя благодарение на чипа.

Засега нито един чиновник на Three Square Market не е длъжен да си постави чип-имплант. Новата облага ще получат още тази седмица 50-на чиновници на компанията, които непринудено са поискали това.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР