Американска експертна група даде положително становище за имунизирането на деца

...
Американска експертна група даде положително становище за имунизирането на деца
Коментари Харесай

Американски експерти: Ваксината на Pfizer да бъде одобрена за деца от 5 до 11 години

Американска експертна група даде позитивно мнение за ваксинирането на деца от 5 до 11 години с имунизацията против Коронавирус на Pfizer, което е причина напълно скоро препаратът да бъде утвърден за използване при към 28 милиона деца в Съединени американски щати, съобщи Франс прес.
Становището на групата има само съвещателен темперамент, само че то съвсем постоянно се приема от американското Управление за храните и медикаментите. Ако регулаторът позволи имунизацията за тази възрастова група, слагането й би могло да стартира още при започване на ноември.
"Децата напълно не са предпазени от вредите, които предизвиква Коронавирус -19 ", подсети Питър Маркс, който краткотрайно оглавява Службата за проучване и оценка на имунизациите към Управлението.
От началото на пандемията в Съединени американски щати са открити над 1,9 милиона случая на Коронавирус при деца от 5 до 11 години. Над 8300 деца на тази възраст са били приети в болница, а към 100 са умряли. Децата, заразили се ковид, може да развият мултисистемен инфекциозен синдром, предизвести той.
Дозата за дребни деца съставлява една трета от количеството от имунизацията на Pfizer, препоръчвано за всички на възраст от 12 години нагоре. Moderna също изследва опцията имунизацията й да се слага на дребни деца, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР