Американска делегация на високо равнище, оглавена от председателката на Камарата

...
Американска делегация на високо равнище, оглавена от председателката на Камарата
Коментари Харесай

Нанси Пелоси благодари на Полша за подкрепата за Украйна

Американска делегация на високо ниво, управлявана от председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси, беше на посещаване във Варшава през днешния ден, с цел да изрази признателност към Полша за нейната филантропична и друга поддръжка за Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Пелоси и няколко американски законодатели се срещнаха с полския президент Анджей Дуда и със свои полски сътрудници. Преди визитата във Варшава, делегацията посети през уикенда Киев. Американските висши представители се срещнаха там с украинския президент Володимир Зеленски и дадоха обещание да поддържат страната му до момента в който тя победи Русия.

В изказване след срещата с Анджей Дуда Пелоси го назова " скъп сътрудник в поддръжката на народа на Украйна в лицето на жестоката и непредизвикана война на Путин ". Тя добави, че членове на нейната делегация са изразили " дълбоката признателност на Америка към полското държавно управление и полския народ " за това, че са отворили " сърцата и домовете си за украински бежанци ". Пелоси още веднъж удостовери обещанието на Съединени американски щати да продължат да поддържат " филантропичните старания на Полша ".

На конференция през вчерашния ден в град Жешув членовете на американската делегация единомислещо похвалиха защитата на Украйна, дефинираха войната като борба сред положителното и злото, и увериха, че Съединени американски щати ще продължат да оказват дълготрайна военна, филантропична и икономическа подкрепа
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР