Американки дрон е унищожил танк руско производство в Сирия през

...
Американки дрон е унищожил танк руско производство в Сирия през
Коментари Харесай

Американски дрон унищожил танк руско производство в Сирия

Американки дрон е унищожил танк съветско произвеждане в Сирия през уикенда, съобщи Ройтерс, като се базира на американски представители.
 
Ударът е бил нанесен от дрон в региона на Ал Табия в неделя. Унищоженият танк е бил Т-72. На конференция военачалник лейтенант Джефри Хариган, високопоставеният командващ американските военновъздушни сили в Близкия изток, отхвърли да направи догатки кой е карал танка. Според поискал да остане неизвестен американски представител в нападението са били убити минимум двама членове на проправителствените сили. Танкът е бил погубен, откакто е навлязъл в обсега на пукотевица на подкрепяни от Съединени американски щати сили.
 
Американският министър на защитата Джеймс Матис омаловажи случая. " Това може да са били единствено няколко локални момчета, вършещи нещо. Не бих желал да му притурям значение на огромна офанзива ", сподели той.

 
Ударът бе нанесен по-малко от седмица след огромен конфликт сред проправителствени сили и съдружните сили в нощта на 7 против 8 февруари, в който може би са починали над 100 души от проправителствените сили.
 
Оглавяваната от Съединени американски щати коалиция сподели, че тогава е отблъснала офанзива покрай река Ефрат, подхваната от стотици военни, поддържащи режима на Башар Асад, които са били подкрепяни от артилерия, танкове, гранатомети.

 
Този случай акцентира риска от бъдещи спорове в богатия на нефт сирийски изток, където подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили (съюз от кюрдски и арабски сили) управлява елементи от територията след офанзивата си против Ислямска страна. Асад, подкрепян от Русия и от шиитски милиции, подкрепяни от Иран, сподели, че желае да си върне всеки сантиметър от територията на Сирия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР