Американката Кейти Ледецки спечели 16-ия си златен медал от световни

...
Американката Кейти Ледецки спечели 16-ия си златен медал от световни
Коментари Харесай

Кейти Ледецки с 16-а световна титла в плувната си кариера

Американката Кейти Ледецки завоюва 16-ия си златен орден от международни шампионати по плуване, с което излезе на трето място във безконечната класация при мъжете и дамите,съобщава Българска телеграфна агенция.

На почналия в през днешния ден Мондиал в Будапеща Ледецки се възползва оптимално от отсъствието на олимпийската шампионка Ариарне Титмус от Австралия и победи със златото на 400 метра свободен жанр. Тя завоюва купата с време от 3:58.15 минути. Втора остана 15-годишната канадка Съмър Макинтош. На трето място финишира американката Леа Смит.

Ледецки плуваше с време под международния връх на Титмус доникъде на дистанцията, само че във втората половина сензитивно понижи темпото и остана близо две секунди от достижението на австралийката, която избра да се готви за идните идващия месец Игри на Британската общественост.

Със мощен заключителен спринт златния орден при мъжете в същата дисциплинираност бе извоюван от австралиеца Илайджа Уинингтън. 22-годишният Уинингтън победи с време от 3:41.22 минути, като изпревари с 1.63 секунди германеца Лукас Мартенс, който приключи втори. Бронзовото отличие стана владеене на бразилеца Гийерме Коща.

На 400 метра съчетано плуване купата завоюва французинът Леон Маршан с време от 4:04.28 минути. С резултата си той сложи и европейски връх, както и връх на шампионатите.

Другите два финала в днешния ден бяха в щафетите на 4 х 100 свободен жанр. При мъжете златото е за Съединени американски щати с резултат от 3:09.34 минути, пред Австралия и Италия, а при дамите международната купа отиде в сметката на австралийките (3:30.95 минути), които бяха по-бързи от отборите на Канада и Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР