Американката Даниел Колинс се класира за първия си финал в

...
Американката Даниел Колинс се класира за първия си финал в
Коментари Харесай

Непоставената Даниел Колинс записа впечатляващ успех в кариерата си, ще играе за титлата в Маями

Американката Даниел Колинс се класира за първия си край в кариерата на шампионат WTA 1000, откакто победи с 6:3, 6:2 поставената под номер 14 Екатерина Александрова на Откритото състезание на Маями.

Финалистката от Australian Open, която разгласи, че това е последната й спортна година, ще се изправи против за купата на Hard Rock Stadium в събота. Колинс завоюва две трофеи в кариерата си, и двете през 2021 година

„ За мен това е в действителност огромно достижение. Всички желаеме да играем финали на шампионати от равнище 1000. Това са най-големи шампионати за годината, с изключение на Големия шлем. Да играя вкъщи е нещо доста особено за мен, тъй като имам поддръжката на околните си “, сподели Колинс, която е непоставена в схемата в Маями.

Колинс се нуждаеше единствено от 75 минути, с цел да в профил Александрова, която доближи до първия си полуфинал в Маями, откакто победи №1 в света Ига Швьонтек и поставената под номер 5 Джесика Пегула.



Американката стана едвам втората най-ниско класирана претендентка за купата в Маями след Наоми Осака, която беше №77, когато тя стигна до финала през 2022 година Бившата номер 7 в света стартира туринира под номер 53 в класацията на WTA.

„ Проследих всички мачове (на Александрова) на този шампионат. Имаме подобен жанр на игра, тъй че не ми беше елементарно, тъй като трябваше да бъда още по-концентрирана, да отвръщам по-бързо, и това в действителност ме принуди да играя на най-високото си равнище ", показа още финалистката в Маями.

„ Имах няколко положителни години тук, само че тази несъмнено е най-запомнящата се “, сподели родената във Флорида Колинс, припомняйки си визитата на шампионата още като дете.



Финалът ще бъде петата среща в кариерата сред Колинс и Рибакина. Казахстанката води с 3-1 триумфа, като последният от тях е на шампионата в Абу Даби през февруари, където завоюва купата.

Ако Колинс завоюва купата тя ще стане първия непоставен първенец в Маями след Ким Клайстерс през 2005 година Освен това тя е първата американка, достигнала край в Маями след Слоун Стивънс през 2018 година, която завоюва купата. Само четири американки са стигали до финала на този шампионат през последните 15 години, като Колинс и Стивънс се причисляват към сестрите Уилямс в тази статистика.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР