Американката Бритни Грайнър официално се завърна в женската Национална баскетболна

...
Американката Бритни Грайнър официално се завърна в женската Национална баскетболна
Коментари Харесай

Бритни Грайнър се завърна на терена

Американката Бритни Грайнър публично се завърна в женската Национална баскетболна асоциация (WNBA), подписвайки контракт с Финикс Меркюри, оповестиха от клуба. Контрактът е за една година, а финансовите параметри не се разкриват.

32-годишната баскетболистка игра девет сезона за тима на Меркюри, само че пропусна 2022 година поради ареста й в Русия и обвиняването в владеене на наркотични субстанции. Грайнър се завърна в Съединени американски щати през декември след 10 месеца на съветска земя откакто бе освободена при договаряне на замяна на пандизчии сред двете страни. След освобождението си баскетболистката удостовери, че има намерение да се завърне в WNBA и отбора на Финикс.

„ Това е страховит ден да нас. Бритни Грайнър публично подписа и ще играе за Меркюри през 2023 година. Тя ни липсваше всеки ден, в който отсъстваше и когато баскетболът не бе главната ни паника “, съобщи генералният управител на клуба Джим Питман.

Бритни Грайнър е седемкратна участничка в Мача на звездите в женската Национална баскетболна асоциация и бе част от шампионския тим на Финикс през 2014 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР