Амазон обяви, че ще прибави 5% още към таксите на

...
Амазон обяви, че ще прибави 5% още към таксите на
Коментари Харесай

Амазон обяви, че ще прибави 5% на фирмите, които продават стоки чрез платформата

Амазон разгласи, че ще прибави 5% още към таксите на компаниите, които продават артикули посредством платформата

Най-голямата компания за онлайн търговия на дребно разгласи, че ще прибави 5% още към таксите на компаниите, които продават артикули посредством платформата. Аргументът е, че надбавката е по отношение на цените на горивата и инфлацията, само че мненията са, че Амазон се възползва от момента. 

Най-голямата компания за онлайн търговия на дребно разгласи,че ще прибави 5% още към таксите на компаниите,които продават артикули посредством платформата. Аргументът е, че надбавката е  по отношение на цените на горивата и инфлацията, но  мненията са, че Амазон се възползва от момента.

Продажбите на самостоятелните търговци посредством Амазон, са голяма част от бизнеса на компанията. Oколо 2 милиона продавачи и повече от половината артикули, продавани на Amazon.com, идват от тях.

Само предходната година  те са платили  на комерсиалния онлайн колос към 103 милиарда $ такси, което съставлява към 22% от приходите на компанията.
Въпреки, че компанията упреква в този момент инфлацията и високите цени на горивата за покачването на таксите, антимонополната група Institute for Local Self-Reliance, подлагат на критика Амазон,че  се възползва от момента и споделят, че Базираната в Сиатъл компания продължава да усилва таксите за продавачите, с цел да измъкне  повече пари от „ джобовете на самостоятелните компании, които да се вложат в хазната на Амазон “. 

Оправданието  е,че това се прави заради нарастването на почасовите заплати, наемането на още служащи и построяването на повече хранилища. Добавените такси, ще влязат в действие от 28 април и най-вероятно ще рефлектират и върху купувачите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР