Амазон (Amazon) откри преди година високотехнологичната си верига магазини Гоу

...
Амазон (Amazon) откри преди година високотехнологичната си верига магазини Гоу
Коментари Харесай

"Амазон" отвори първия си магазин, в който приема пари в брой

Амазон " (Amazon) откри преди година високотехнологичната си верига магазини " Гоу " (Go), в които купувачите просто взимат стоките, които търсят, и си излизат.

Сега обаче компанията прибавя една несъмнено нискотехнологична функционалност - магазините да одобряват пари в брой, отбелязва " Асошиейтед прес ".

Новият магазин " Гоу ", открит по-рано тази седмица в Ню Йорк, е първият, в който ще се одобряват пари в брой. В останалите магазини на Амазон клиентите могат да влязат със съответното приложение, обвързвано с кредитната им карта или с профила им в " Амазон ".

Компанията бе подложена на критика от хората, които са на мнение, че безкешовите магазини дискриминират бедните. " Амазон " удостовери предишния месец, че работи за въвеждане на метод за приемане в магазините на компанията на банкноти и монети.

В новия магазин, откакто купувачите, искащи да платят в брой, вземат това, от което имат потребност, чиновници ще сканират продуктите им с мобилно устройство, ще вземат парите, ще връщат ресто на клиентите и ще им дават касова записка.

В Съединени американски щати някои магазини станаха изцяло безкешови в разплащанията си. Активисти и политици обаче споделят, че по този метод са дискриминирани хора, които нямат банкови сметки.

Филаделфия стана първият град, който забрани безкешовите магазини по-рано тази година, а скоро по-късно Ню Джърси одобри закон, забраняващ изцяло безкешовите магазини в целия щат. Подобни закони се приготвят в Сан Франциско и Ню Йорк. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР