Аманда Анисимова поднесе една от най-големите изненади в тазгодишното издание

...
Аманда Анисимова поднесе една от най-големите изненади в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Не се стигна до нова изненада: Барти спря устрема на Анисимова и е 1/4-финалистка!

Аманда Анисимова сервира една от най-големите изненади в тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия, отстранявайки миналогодишната шампионка Наоми Осака в третия кръг, само че силите на младата американка не стигнаха да отстрани втора поредна любимка за трофея и през днешния ден напусна конкуренцията след загуба от международната №1 Ашли Барти, която продължава да няма изгубен сет в хода на шампионата до момента. Австралийката показва устойчиво равнище на игра през целия мач и справедливо се поздрави с успеха - 6:4 6:3, с която се класира за четвъртфиналите, където я чака конфликт с Джесика Пегула.

В откриващата част американката бе надалеч от играта, която я изведе до успеха над Осака, защото началният ѝ удар бе прекомерно плитък и ставаше лесна плячка за топ поставената. Непредизвиканите неточности от ракетата на Анисимова също бяха постоянно срещано събитие, а това носеше след себе си и голям брой благоприятни условия за пробив за Барти. След няколко пропуснати брейкбола в предходните геймове, в седмия подобен австралийката бе безкомпромисна и осъществя брейк, който ѝ бе задоволителен, с цел да запише дебютния сет против своето име.

Втората част стартира оптимистично за международната №60, която поведе с ранен пробив и 2:0, само че това бяха и последните ѝ мощни минути в срещата. Барти влезе в необикновен режим както на сервис, по този начин и на посрещане и спечелвайки 6 от последните 7 гейма в дуела, си подсигурява място измежду най-хубавите осем в конкуренцията.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР