Алуминиевото фолио го има в почти всяка кухня. Много хора

...
Алуминиевото фолио го има в почти всяка кухня. Много хора
Коментари Харесай

Необичайни приложения на алуминиево фолио. Ето защо е по-добре да не завивате сандвичи с него

Алуминиевото фолио го има в съвсем всяка кухня. Много хора го употребяват при готвене на месо или зеленчуци. То обаче има доста повече приложения. Оказва се, че надали някой е чувал за необикновените му използва. Нека да проверим защо още може да се употребява вкъщи.

Алуминиевото фолио е належащо за приготвянето на ястия на фурна и е уместно при готвене на месо, риба и зеленчуци. Освен това, с помощта на него, можете да съхранявате храна в хладилника и да сте сигурни, че храната не се умирисва на други артикули.
Когато употребявате фолио, си коства да запомните, че то има две страни - емайл и мат. Гланцът има свойството да затопля. Затова просто увийте съда откъм лъскавата му страна, с цел да сте сигурни, че няма да изстине прекомерно бързо. Тази страна се предлага и за готвене на скара и на фурна.

Матовата страна на алуминиевото фолио е потребна при предпазване на храна в хладилника. Благодарение на него се лимитира достъпа на топлота и се удължава свежестта на ястието.

 фолио

Защо е по-добре да не увивате сандвичите си в алуминиево фолио?

Много хора, когато подготвят сандвичи за работа, учебно заведение или за по-дълго пътешестване, не могат да си показват да не ги увият в алуминиево фолио. Все повече обаче се чуват гласове, които споделят да не го вършат. Това се дължи на обстоятелството, че алуминият във фолиото след известно време минава в храната.

Тялото ни е в положение да отдели дребни количества алуминий посредством урината. Всичко това води до доста болести - заболяването на Алезхаймер и остеопороза. В допълнение, имунната система може да пострада, както и червата и панкреаса.

Струва си да се подчертае, че алуминиевото фолио не би трябвало да се употребява за предпазване на кисели храни. То не трябва да има контакт с цитруси, кисело зеле и кисели краставички. Освен това никога не използвайте алуминиевото фолио за стопляне на храна в микровълновата фурна и избягвайте да покривате с него храна в железна купа.

 фолио

Необичайни приложения на алуминиево фолио

Не може да се отхвърли, че алуминиевото фолио е станало част от всекидневието ни. То има доста повече приложения от упоменатите нагоре.

На първо място, може да се употребява за заточване на ножици. Просто изрежете няколко листа фолио с тях и е готово.

Освен това след лятно печене на барбекю фолиото е съвършен прийом за разчистване на скарата. 

Алуминиевото фолио, навито на топка, се трансформира в ефикасен инструмент за унищожаване на всевъзможни замърсявания и изгаряния. Ако го търкате върху скарата за няколко минути, тя ще стане като нова. Ще бъде потребно и при триене на мръсни тенджери и фурна, както и на ютии.

Алуминиевото фолио също се употребява драговолно от дами, които независимо правят хибридно оформяне на ноктите вкъщи. Полезно е и при премахване на багра. Дамите увиват ноктите си в памучен тампон, пропит с ацетон и по-късно го закрепват с алуминиево фолио. Благодарение на това те могат да бъдат сигурни, че течността е в контакт с хибрида и я разтваря дейно.

 фолио

Много хора употребяват алуминиево фолио при гладене. Достатъчно е да покриете дъската с него и по-късно да поставите було върху пласта фолио. Оказва се, че по този начин е доста по-лесно да се отървете от всевъзможни гънки на облеклата. Това е по този начин, тъй като фолиото е в положение да отразява топлината и по този метод да накара тъканите да се нагряват по-бързо.

В допълнение, алуминиевото фолио може да се употребява за лесна отбрана на хладилника от замърсяване. Достатъчно е да застелете рафтовете с него. Когато даден артикул се разлее, просто е належащо да промените фолиото с ново.

За да се отървете от утайката от сребърни бижута или други предмети от сребро, си коства да употребявате алуминиево фолио. Покрийте с него стъклен съд, след което изсипете авансово приготвения разтвор въз основата на един литър вода и пет чаени лъжички сол. Следващата стъпка е да поставите сребърните предмети и да ги оставите в разтвора, до момента в който изстине изцяло. Неестетичният цвят ще стартира да се утаява върху фолиото и среброто ще наподобява като ново.

Освен това си коства да се има поради, че алуминиевото фолио може да се оправи даже с ръждата. Натриването на ръждясал предмет с него е елементарен метод да се отървете от този излишък. Фолиото също ще помогне в битката със статиката в облеклата. Просто хвърлете навито топче алуминиево фолио в барабана на пералнята с прането.

През отоплителния сезон от ден на ден хора се отхвърлят от радиаторните мрежи в магазините и употребяват алуминиево фолио. Топлината, предавана от радиаторите, се насочва към стените и се всмуква от тях. Благодарение на фолиото, сложено зад нагревателя, можете да отразявате топлината и да я насочвате към вътрешността на помещението.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР