Aлтернативна медицина означава нетрадиционна медицина, основаваща се на естественото функциониране

...
Aлтернативна медицина означава нетрадиционна медицина, основаваща се на естественото функциониране
Коментари Харесай

Aлтернативна медицина: Натискайте тази точка всеки ден и вижте какво става с тялото ви

Aлтернативна медицина значи нетрадиционна медицина, основаваща се на естественото действие на човешкото тяло. Съвременната медицина не постоянно е ефикасна и точно тогава човек е добре да се обърне към майката природа.
Много лекари натуропати употребяват акупресурата и са уверени, че тя е най-хубавото средство за поддържане на здравето. Акупресурата се употребява за възстановяване на здравето като цяло, а също и положението на съответен орган или система, на които подхождат съответните точки и това става посредством физически напън с ръка или лакът или пета.

В човешкото тяло има към 1100 акупресурни точки и те се свързват с съответни елементи от него и с съответни органи. Една от тези точки е точката, наричана Голямата вълна или Тай чонг или LV 3, като LV значи меридиан на черния дроб. Тази акупресурна точка е значима с това, че мощно подтиква голям брой функционалности в тялото за даване на изцяло здраве.
Нека забележим какви изгоди дава тя
Облекчава напрежението – Тази точка влияе позитивно на равнищата на напрежението, като масажирането й покачва концентрацията и яснотата на мислите.
Спасява от бодърствуване – точката известна като LV3 или Голямата вълна, се смята за „ точка, лекуваща всички проблеми ”, в това число безсънието.

Болкоуспокояващо деяние – LV 3 може да е отличен източник за облекчение на болката, тъй като е обвързвана с кръста. Проблемите с гениталиите също се снижават със стимулирането на точката LV 3. Тя оказва помощ при проблеми с очите, както и при главоболие.
Храносмилане – Като подтикваме тази точка, ние лекуваме неприятно храносмилане, смутен корем и даже махмурлук. Така че в случай че съумеете да стимулирате метаболизма си благодарение на тази точка, вие ще съумеете да намерите способи да отслабнете!
Антидепресант – съгласно някои проучвания, точката тай чонг (LV 3) ви оказва помощ да се преборите с безпокойството и депресията.

Бори се с заболяването на Паркинсон – това е способ, който включва както акупунктура, по този начин и акупресура, само че се споделя, че той се употребява дълго време, с цел да се пребори с треморите, причинявани от заболяването на Паркинсон.
Клинични използва на точката LV 3
Премахва застоя и тонизира ин – балансирайки всички патологии в чернодробния меридиан (LV).
LV застой на силата чи / LV повишение на ян – главоболия, замаяност, ранички в устата.
Проблеми с очите – замъглено зрение, при зачервяване, подуване и болки в очите.

Менструални проблеми от дефицит на кръв, ин, чи и/или застоялост на чи в LV – дисменорея, аменорея, Постановление на Министерски съвет, болки в гърдите.
Генитални проблеми – болка/отичане, херния, импотентност, еякулация.
Застой в стомашната област – подкожно напрежение, болежка в гърдите или в профил, отоци в прилежащите области.
Храносмилателни проблеми – гадене, повръщане, запек, диария, несмляна храна.
Успокояваща точка – яд, нервност, бодърствуване, тревога.

С LI 4, лекуване, наречено Четирите порти за мощно влияние върху протичането на силата чи и на кръвта през тялото, унищожаване на застоя и облекчение на болката.
Лекуващата система Тонг рен/там: Важна точка за внасяне на сила в тялото, нормално се употребява след Ки гонг извършения, сеанси за лекуване с сила и така нататък Помага за освобождението на сила, заседнала в горната част на тялото/главата и причиняваща проблеми като дефицит на въздух, психически проблеми, главоболие и други.

Както към този момент казахме, точката Черен дроб 3 (Lv3) защищава тялото от застой на виталната сила чи и е най-важната точка за справяне със напрежението. Тя е доста ефикасна за детоксикация и деконгестия. Използвайте я при постепенно храносмилане, махмурлук, смутен корем, неприятно храносмилане, за изчистване на кожата и за намаляване.
Лесно ще откриете точката, наречена Голямата вълна (LV 3). Тя се намира от горната страна на стъпалото сред палеца и идващия пръст. Ще откриете тази известна точка на два пръста разстояние нагоре, както е показано на картинката. Тя се намира покрай издадената кост, само че не напълно върху нея. Намерете лекото хлътване в крайници си и просто го натиснете мощно за 4-5 секунди и масажирайте мястото по няколко пъти дневно.

Как да се възползваме от всички тези изгоди за здравето си?
Седнете на стол или канапе. Стъпете на пода и благодарение на палеца или показалеца си натиснете върху точката сред костите (по посока основата на втория пръст). Започнете с лек напън, тъй като точката може да е сензитивна и повишавайте натиска колкото можете като упражнявате сдържан до мощен напън. Масажирайте до към 1 минута.
Като опция, можете да употребявате петите си за практикуване на напън върху точката Тай чонг.
Тази информация се дава с просветителна и отморяваща цел. От другите източници излиза наяве, че не би трябвало да се прекалява с масажирането на акупресурните точки по тялото. Консултирайте се с доктор, в случай че сте заболели.

Този тип медицина с всичките си изгоди, има и рискови страни. Масажирането на някои точки по тялото може да докара до затруднения, тъй че е целесъобразно да не експериментирате без да пита. Вместо това, посещавайте лицензиран експерт и се наслаждавайте на живота!
Инфо: zdravivsekiden.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР