Алтерко АД, (BSE: A4L / ISIN: ), една от най-бързо

...
Алтерко АД, (BSE: A4L / ISIN: ), една от най-бързо
Коментари Харесай

Алтерко с над 500 хил. продадени устройства за Черен петък

Алтерко АД , (BSE: A4L / ISIN: ), една от най-бързо растящите и новаторски компании в България, означи впечатляващи резултати по време на акцията си за Черен петък (Black Friday) със своя бранд за домашна и офис автоматизация Shelly. Над 500 хиляди продадени устройства, доходи надхвърлящи 13,2 млн. лв. (6,8 млн. евро*) и 44% напредък на приходите по отношение на същия интервал предходната година е равносметката на компанията.

Потребители от над 100 страни по света са се възползвали от специфичните предложения и са поръчали своите устройства Shelly, като максимален интерес е следен в Германия и Италия, следвани от Испания, Португалия, Холандия, Австрия и Белгия. В тази област целенасоченото увеличение на вложенията в структурите за продажби и научноизследователска и развойна активност през настоящата финансова година оказа забележителен резултат. Благодарение на сполучливите продажби за акцията „ Черен петък “, сдружението удостовери нарасналата си прогноза за 2022 година с доходи от 45-46 млн. евро и EBIT от 10-10,5 млн. евро към горната граница на диапазона.

На фона на постигнатите триумфи Алтерко продължава да се развива и уголемява обсега на своята активност. За да форсира интернационалната си агресия, компанията избра Дъблин, Ирландия, интернационално средище на гении в региона на ИТ разработките, за база на своя нов център за научноизследователска и развойна активност. Дружеството към този момент е съумяло да наеме опитни висши мениджъри, които са потвърдили своите лидерски качества за реализирането на интелигентния дом на бъдещето на позиции във водещи интернационалните ИТ компании. За Алтерко този скок бележи идващия стадий в развиването на продуктите на ново равнище.

„ Успехът на продажбите на „ Черния петък “ на всички наши географски пазари удостоверява, че сме на прав път с нашата тактика за разширение. С новия център за развойна активност в Ирландия привличаме висококвалифицирани ИТ експерти, с цел да подобряваме непрестанно процеса на научноизследователска и развойна активност, като по този метод поредно следваме тактиката си за разширение. Очакваме с неспокойствие новите импулси от тази динамична и мощна среда на програмисти в Ирландия, която е толкоз интернационална, колкото и самото Алтерко “ – сподели Димитър Димитров, съизпълнителен шеф на Алтерко АД и Директор на R&D дивизията на компанията.

„ Развитието на бизнеса през актуалната финансова година и продажбите на „ Черния петък “ акцентират обстоятелството, че за нашия триумф е от решаващо значение да сътворяваме структури за развиване в сходство с навлизанията на пазара. Алтерко има клиенти във всички съществени райони на света. Петте ни интернационалните местоположения към днешна дата са знак за устрема ни към разширение, а Дъблин е следващото допълнение към този лист. Радваме се да отбележим триумфите през финансовата 2022 година с потвърждаване на нарасналите прогнози към горната част на диапазона “ – разяснява Волфганг Кирш, съизпълнителен шеф на Алтерко АД

Успехът продължава

Настоящата година е извънредно мощна за Алтерко, като неотдавна споделените финансови резултати демонстрират оперативни доходи от 60,5 млн. лв. (30,9 млн. евро*) за третото тримесечие. Това е растеж от цели 55% на годишна база по отношение на 2021 година В унисон с това, продадените устройства на Shelly в международен мащаб доближиха 7 млн., което е още един незабравим факт.

За Алтерко АД:
Алтерко АД е софтуерен холдинг, чиято съществена активност е фокусирана върху нововъведението посредством създаването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT артикули. Дружеството е учредено в България и разполага с екип от млади, надарени разработчици, които са отдадени на това да основават конкурентни и улесняващи живота на потребителите смартхоум артикули. Холдингът се състои от 4 дъщерни компании и има офиси в България, Германия, Китай и Съединени американски щати. Продуктите на Алтерко към този момент покориха над 100 пазара. Дружеството участва на Българската Фондова Борса от декември 2016 година и на Франкфуртската Фондова Борса от ноември 2021 година, където акциите му се търгуват под WKN A2DGX9, ISIN BG1100003166, код A4L.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР