"АЛСО Холдинг" АГ (ALSO Holding AG) е уведомил Комисията за

...
"АЛСО Холдинг" АГ (ALSO Holding AG) е уведомил Комисията за
Коментари Харесай

Солитрон България става част от технологичния гигант АЛСО Холдинг

"АЛСО Холдинг " АГ (ALSO Holding AG) е уведомил Комисията за защита на конкуренцията за своето желание да придобиe директно 100% от капитала на "Солитрон България " ООД, оповестиха от антимонополния регулатор.

Швейцарската компания за търговия с IT съоръжение ALSO Holding заяви още през април тази година, че ще купи втория по величина български дистрибутор на софтуерни артикули "Солитрон България ", само че без да се прецизира точната сума договорката. За да стане тя факт, би трябвало да премине през утвърждение на българския антимонополен регулатор. Тази покупка ще разреши на ALSO да има наличие в цяла Източна Европа без Русия. А придобиването ще укрепи и консултантските услуги на швейцарската компания.

Основният предмет на активност на купуваното дружество е търговия на едро с компютри, друго ИТ съоръжение и програмен продукт, телекомуникационно съоръжение и битова електроника. "АЛСО Холдинг " АГ е холдингово сдружение, учредено и съществуващо според законите на Швейцария и е компания майка на корпоративната група "АЛСО ". Фирмата покупател е профилирана в търговия на едро на артикули, решения и услуги в региона на осведомителните технологии, телекомуникациите и битовата електроника в Европа.

Българската компания се развива доста добре през последните годиин. Тя има годишни доходи от 110 млн. евро, към 30% пазарен дял в страната, а за нея работят към 120 индивида. "Солитрон " предлага на клиентите си у нас артикули на над 50 софтуерни производители, както и разнообразни консултантски и интеграционни услуги в IT сферата. Портфолиото на българската компания разрешава да се намерят всички нужни софтуерни съставни елементи за построяването на съвременна корпоративна софтуерна инфраструктура.

Швейцарската компания е учредена през 1984 година, а две години по-късно пуска акции на швейцарската фондова борса. ALSO Holding търгува с продуктите на над 550 разнообразни производители на хардуер и програмен продукт. Дружество предлага разнообразни консултантски и интеграционни решения дружно със своя дистрибуторски бизнес на разнообразни корпоративни клиенти, които са над 100 хиляди. През 2018 година приходите на холдинга възлизат на 9.17 милиарда евро.

Очаква се интервенцията да окаже влияние върху пазара на търговия на едро с осведомителни технологии, телекомуникационно съоръжение и битова електроника на територията на Европейското икономическо пространство.

Искането от "АЛСО Холдинг " АГ е Комисия за защита на конкуренцията да извърши преценка дали по този начин оповестената договорка съставлява централизация сред предприятия и в случай че я счете за такава, да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение, с което да я позволи абсолютно.

В тази връзка, всяко трето заинтригувано лице може да показа информация или да изрази своето документално мнение по отношение на договорката и въздействието, което тя може да окаже върху ефикасната конкуренция на съответния пазар в страната, прецизират от Комисията за защита на конкуренцията. Становището следва бъде заведено в деловодството на Комисия за защита на конкуренцията в период от седем дни от датата на издание на това известие (29 август), като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Съобщението е направено от уведомителя, като Комисия за защита на конкуренцията си резервира правото да се произнесе с дефинитивно решение след осъществяването на цялостна оценка на нотифицираната договорка, приключва известието от регулатора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР