Alphabet, компанията майка на Google, отчете по-добра от очакваното печалба

...
Alphabet, компанията майка на Google, отчете по-добра от очакваното печалба
Коментари Харесай

Alphabet зарадва инвеститорите с добри резултати за четвъртото тримесечие

Alphabet, компанията майка на Гугъл, регистрира по-добра от предстоящото облага и доходи за четвъртото тримесечие на предходната година, съобщи Си Ен Би Си. На фона на новината акциите на компанията нарастнаха със 7,54 в следборсовата тървовия%.

Компанията разгласи облага от 22,30 $ за акция при доходи от 56,90 милиарда $. Според данни на Refinitiv упованията на анализаторите бяха за облага от 15,90 $ за акция при доходи от 53,13 милиарда $. Това значи, че приходите на Alphabet са нарастнали с 23% на годишна база. 

Приходите от реклама за интервала октомври-декември са достигнали 46,2 милиарда $, което е покачване с 22% от регистрираните през същото тримесечие на миналата година рекламни доходи от 37,93 милиарда $. Този резултат съставлява мощно възобновяване спрямо второто тримесечие, когато рекламните доходи на Гугъл се свиха с 8%, откакто пандемията сковава огромна част американската стопанска система.

Приходите от реклами в платформата за видео наличие YouTube са достигнали 6,89 милиарда $, което съставлява растеж от 46% по отношение на приходите от 4,72 милиарда $ за същия интервал на предходната година. Платформата регистрира и растеж на броя на потребителите и на времето, което те прекарват в гледането на видеа. „

За цялата 2020 година приходите на Alphabet са достигнали 182,5 милиарда $, а облагата - 41,2 милиарда $. За съпоставяне, през 2019 година компанията регистрира доходи от 161,8 милиарда $ и 34,2 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР