Алое вера, лавандула, мента, коноп, това са само малък списък

...
Алое вера, лавандула, мента, коноп, това са само малък списък
Коментари Харесай

Магията на растенията. Най-добрите подаръци от природата в козметиката.

Алое вера, лавандула, мента, коноп, това са единствено дребен лист от растения, които са необятно употребявани в козметичната промишленост поради потребните си свойства. Описаните по-долу пет естествени благосъстояния могат безусловно да създадат чудеса, тъй че не трябва да ги пропускате.

Чаено дърво

Огромната мощност и многостранните свойства на маслото от чаено дърво са известни на човечеството от стотици години. Използването му е съвсем безпределно. Той е най-ценен поради антибактериалните си резултати, само че може да се оправи и с гъбички и вируси. Препаратите с австралийско масло от чаено дърво са скъпи, изключително за тези, които страдат от акне и пъпки.

Това масло обаче може да помогне и при доста твърдоглав проблем под формата да вземем за пример на гъбички по краката или въшки. И то има спомагателното преимущество пред другите артикули,  има способността да успокоява сърбежи по кожата.

Маслените артикули от чаено дърво също оказват помощ да вземем за пример при пърхот и херпес, а с помощта на охлаждащия си резултат те също облекчават изгарянията. Австралийското знамение в допълнение облекчава сърбежа и подуването след ухапвания от инсекти, форсира зарастването на рани и облекчава псориазиса.

Градински чай

Градинският чай е билка, която има необятен набор на приложение. Това е същинско богатство за кожа с акне. Известен е и в грижата за скалпа, работи против пърхот и косопад, а също и в битката с несъразмерното изпотяване.

Съвет за маска от култивиран чай:
„ Откъснете няколко листа култивиран чай и ги залейте с гореща вода. След като се охлади накиснете памучни тампони в чая и ги поставете леко изцедени върху лицето като маска. В допълнение към отличната стерилизация, това ще успокой зачервената кожа.

Кокосов орех

Почти 40% от кокосовото масло се състои от лауринова киселина, която има мощно антибактериално деяние и безусловно работи като антибиотик за бактерии, причиняващи акне.

В допълнение, кокосовото масло съдържа витамини А, витамин D, витамин Е и витамин К, като по този метод поддържа естествения имунитет, който се употребява в козметиката и храните.

Можете да го употребявате, с цел да подхранвате кожата си след един ден на слънце или край морето, да го употребявате за унищожаване на грим, да си миете зъбите,  да го нанасяте върху кожата си, с цел да предотвратите появяването на акне, да го употребявате като еликсир за повредена и суха коса или крем за нови татуировки.

Той също по този начин работи отлично против херпесни вируси или като интимно почистващо масло. Накратко и просто, потреблението му е доста гъвкаво и ще бъде оценено освен от кожата на вашето бебе, само че и от цялото семейство.

Лайка

Друго от съкровищата с потвърдени резултати през поколенията. Популярната билка се оправя добре с всички видове кожа, изключително със суха и сензитивна кожа. Тя има невероятни успокояващи и нежни, само че доста ефикасни антибактериални свойства. Водата от лайка може да се употребява като тонер в края на почистващия обред. Нежно отстранява всички остатъчни примеси и оказва помощ за изсветляване и равнене на кожата.

Притежава антипигментационни свойства, което значи че оказва помощ в битката с пигментните петна, има лек изсветляващ резултат, изравнява тена и придава на кожата здрав тип. Успокоява раздразнените очи, отстранява напрежението, понижава отока и тъмните кръгове. Тъй като е антибактериално и успокояващо растение, е уместно даже за най-малките. Подходящ е да вземем за пример за произвеждане на домашно приготвени детски мокри кърпички.

Рози

Царицата на растенията се употребява от епохи за произвеждане на естествени артикули за грижа за кожата, тялото и косата. Екстрактите му имат успокоителен и регенериращ резултат. В допълнение, съвършеното цвете прибавя хидратация на кожата, а приятният му мирис хармонизира съкрушения ни от напрежението разум.

Розовата вода е доста известна. Известен е основно със своите неповторими овлажняващи и подмладяващи свойства. Тонизира кожата, отстранява замърсяванията и себума, хармонизира я и я укрепва. Благодарение на регенериращите си резултати, тя е изключително подобаващ за зряла кожа.

Розовото масло има високи регенеративни свойства, укрепва естествената разтегливост на кожата и изглажда дребните бръчки. Той също по този начин обезпечава част от храненето на сухите устни.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР