Ало, циркът ли е? Здравейте, от София се обаждаме. Намерихме

...
Ало, циркът ли е? Здравейте, от София се обаждаме. Намерихме
Коментари Харесай

Върнаха хартиените бюлетини, че се „обърквали хората“, но махнаха хартиените билети в градския и сложиха един куп „опции“…?

Ало, циркът ли е? Здравейте, от София се обаждаме. Намерихме изпуснати ваши чиновници, доста молим да дойдете да си ги приберете. Намират се в Народното събрание и в общината. Предварително благодарим. 


Искам единствено да обобщим: хартиените бюлетини ги върнаха същите партии, които преди се хвалеха, че са ги махнали. А и с хартиените се вършат врътки с невалидни или с дописвани, с цел да са невалидни, или с авансово попълнени, с разминавания в протоколите… Ама другояче всичко им е тъкмо. 

А машините ги махнаха по следните аргументи: можели да се пипат и общо взето не знаем какво има вътре (като във ваксините…), с изключение на това…

… също така хората се ОБЪРКВАЛИ да ги употребяват. Че трябвало да натиснат екрана два пъти. Същите хора, които цъкат смарт телефони, звънят на внучето в Лондон по Вайбъра и си мерят покупките на електронна везна в магазина ден след ден. 

Дълго управлявалата партия обаче реши, че няма проблем да вкара електронни билети и да махне хартиените билетчета в градския превоз. Добре. 

Отворих „ инструкцията “ на Столична община за новите електронни билети. Майко блага! Дори единствено така наречен краткосрочни транспортни документи имат 6 (ШЕСТ) точки с обяснителни бележки по какъв начин се употребяват. 

Ще ви покажа единствено първата точка, вие ще си прочетете останалите > > > < < <

„ 30 плюс е билет, който разрешава прекачвания в границите на 30 минути след първата валидация. При прехвърляне наложително би трябвало да се валидира още веднъж във всяко последващо транспортно средство. Струва 1,60 лева и може да се зареди в Sofia City Card*, Ultra-light** или да се употребява с банкова карта (PayAsYouGo). При осъществени пътувания с над 2 билета 30 плюс в границите на деня, заплатени с една и съща банкова карта, автоматизирано се агрегира дневна карта за всички линии на цена 4,00 лева “

Ъ?

Сигурен съм, че всички баби го разбраха 

Но значимото е, че махнахме гласуването с машини, че доста се обърквали хората. 

...

По точка две от днешната дневна доза от рубриката „ Не съм тъп, просто по този начин си обувам шапката “… 

… имаме украинска обръщалка. 

Помните ли по какъв начин едни хора правеха врътки, с цел да гледаме единствено и само към Газпром? Как се вдигаше пара да НЕ даваме оръжие на Украйна? Помните? А помните ли кои бяха тези хора? А помните ли в чий кръг бяха? Помните? Добре. 

Е, военният министър Димитър Стоянов е на посещаване в Украйна. Духом и телом. Няма неистина, няма машинация. Въпросът е за какво го разбираме от украинска страна, а не от нашето министерство. М? 

Информация за визитата липсваше и от информационните канали на военното министерство, и от тези на външно. Нищо. Нула. Тишина. 

А тишината, както знаем, от време на време приказва доста. 

Срам? Страх? 

Ами, надали, тези евроатлантици с московски дипломи надали се срамят от нещо. Или пък да се опасяват. Сакън. 

Казват, че Стоянов бил доста непосредствен човек на Радев. Радев е същият, който повтаряше не помня към този момент какъв брой пъти, че пращането на оръжие в Украйна ще ни въвлече във войната. Теза, която ни направи за смях пред целия свят. 

Сега Стоянов е в Украйна, но от министерството – по някаква причина – не запомнили да ни кажат. 

Едва ли ще ни намесват във войната, а? 

А в този момент – безусловно НЕвдъхновено от последните събития, просто ей по този начин хрумнало ми – едно мое мнение: допустимо ли е русофилите да са най-обикновени рублофили? Ще обръщаме ли палачинката, като разбрахме, че путин губи окончателно? Ще ставаме ли съперници на режима в кремъл? Да не стане след това да се окаже един ден, че ЕкакъвдаеКрим е бил най-големият съперник на путин и си е татуирал лика на Зеленски? Едно време – през деветдесетте – се изпълни с „ дисиденти “, дето преди десети ноември бяха на партийно изхранване, какъв брой му е в този момент да повторим и да се окаже, че всичкото рубладжия е бил затулен другар на Украйна? 

#ЕкакъвДаЕКримУкраински

...

А в графата „ най-малката изненада “ имаме следната вест: „ Партията на Слави е почнала да прибира цялата дотация “.

А вътре ще прочетем радостното: „ До този миг Има Такъв Народ е получавала по един лев на глас, което е видно от обществено наличната информация. От началото на годината до 1 октомври партията е получила общо 187 200 лв.. След последните избори сумата за Има Такъв Народ внезапно нарастват, макар че поддръжката за партията се срина и тя не съумя да влезе в Народното събрание.

По информация на Mediapool Има Такъв Народ постоянно е подавала авансово заявление, че желае да получи дотация до размера на 1 лев за получен глас и толкоз са били превеждани от страната.

След изборния неуспех такава декларация не е била подадена и страната е превела цялата сума.

В началото на тази година Слави Трифонов не подаде и дължимата по закон декларация за имущество и ползи до КПКОНПИ. Той дълго време не реагира на тематиката, до момента в който най-после излезе с дълъг коментар в своя фейсбук профил “.

А е единствено вторник… 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР