Алисън Филикс остана за първи път в професионалната си кариера

...
Алисън Филикс остана за първи път в професионалната си кариера
Коментари Харесай

Алисън Филикс ще пропусне индивидуалния старт на 400 метра в Доха

Алисън Филикс остана за първи път в професионалната си кариера без място в националния отбор на Съединени американски щати в самостоятелна дисциплинираност, а Сам Кендрикс записа третото най-хубаво достижение в историята в дисциплината пастирски скок. Това се случи по време на държавния шампионат този уикенд.
Само международният рекордьор Рено Лавилени и Сергей Бубка са скачали в миналото над 6.06-те метра на Кендрикс, който записа достижението по време на американския държавен първенец. Той служи и като селекция за международното състезание през тази есен, тъй че върховите достижения бяха постоянно срещани през целия съботен ден.

Голяма изненадата се получи в бягането на 400 метра за мъже, откакто Фред Керли записа седмото най-хубаво достижение в историята на американския шампионат. Шампионът на Съединени американски щати от 2017-а година спря хронометъра на 43.64 секунди и остави зад себе си международния рекордьор на закрито Майкъл Норман (43.79), който е считан за любимец на международните финали.

" В леката атлетика всичко е допустимо и аз знам това доста добре. Днес беше моят ден и се възползвах ", изясни Керли след финала.

Още по-шокиращ обаче беше резултатът в женското тичане на същата отдалеченост. Филикс, най-успешната американска лекоатлетка, приключи за 51.94 секунди и пропусна да завоюва автоматизирано квота за международните финали през септември. Тя обаче към момента има късмет да пътува за Доха като член на щафетата на 400 метра.
33-годишната Феликс към момента среща компликации със завръщането си в леката атлетика, откакто роди момиче през ноември. Тя въпреки всичко е член на всеки американски тим за международни шампионати и олимпийски игри от 2003-а година насам, а може да бъде и на този... като мажоретка.

" Трудно е да кажа, че съм разочарована. Здрава съм и имам семейство, а това е всичко, което мога да желая. А и към момента върша това, което обичам. В момента съм в добра форма и мисля, че мога да оказа помощ най-малко на щафетата. Ако не, мога да бъда и мажоретка ", сподели тя.

Шакима Уимбли завоюва дисциплината с 50.21 секунди, следвана от Кендал Елис (50.38) и колежанката Уейдлин Джонатас (50.44), която също си завоюва място в американския народен тим за Доха.

Световният първенец Кендрикс записа третото най-хубаво достижение в историята на овчарския скок с втория си опит, с който също по този начин счупи върха за Съединени американски щати и стана любимец за нов златен орден на международни шампионати. Той беше поздравен от безусловно всички свои противници в дисциплината, откакто се приземи от 6.06 метра.

" Докато падах, към този момент бях сигурен, че ще дойдат при мен. Бяха строени край линията за засилка и гледаха. Ние сме много обединен колектв. Не единствено в Съединени американски щати, а и по целия свят ", сподели той.

Американците ще имат цели четирима участници в шампионата по пастирски скок в Доха. Коул Уолд (5.76 метра), Кей Си Лайтфуут (5.76) и Зак Брадфорд (5.71) също си завоюваха място в националния отбор.
Рай Бенджамин означи 22-ия си рожден ден с победа на 400 метра с трудности с 47.23 секунди. Само норвежецът Карстен Вархолм и самият Бенджамин са бягали по-бързо от това време през годината, до момента в който вторият от събота Ти Джей Холмс остана на повече от секунда обратно с 48.58. Трети бе Амере Латин с 48.66.
Американците ще имат и доста мощен състав на 100 метра с трудности, откакто международната рекордьорка Кени Харисън (12.44 секунди), Ниа Али (12.55) и олимпийската шампионка Бриана Макнийл (12.61) си осигуриха квоти за шампионата в Доха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР