Алианс, в който влизат японските автомобилни концерни "Нисан" (Nissan) и

...
Алианс, в който влизат японските автомобилни концерни "Нисан" (Nissan) и
Коментари Харесай

Нисан, Мицубиши и Рено търсят заедно нови технологии в автомобилостроенето


Алианс, в който влизат японските автомобилни концерни "Нисан" (Nissan) и "Мицубиши" (Mitsubishi), както и френската компания "Рено" (Renault) оповестиха основаването на фонд с размер 1 милиард $ за нови технологии.

Според публикуваното в сряда взаимно известие иновационният метод ще даде опция за съдействие с софтуерните дребни компании за бърз старт (стартъпи) и бизнесмени, както да се влага в тях, а те на собствен ред могат да получат полза от взаимоотношението с нашия световен алианс", споделя ръководителят на съвета на шефовете на алианса Карлос Гон.

Отбелязва се, че главната задача на фонда, които ще работи 5 години, е да се поддържа развиването на технологиите за бизпилотно ръководство и системите за сигурност, в това число с потреблението на изкуствения разсъдък.

През тази година се възнамеряват към 200 милиона за вложения, а първата компания, в която се влага, ще стане американската Ionic Materials, занимаваща се с създаването на съставни елементи за акумулаторни акумулатори.

"Нисан" и "Рено" ще вземат участие с по 40% във финансирането на алианса, а за "Мицубиши" са останалите 20%.

Японско-френският алианс е един от водещите в света. Той създава над 10 милиона автомобила годишно и заема трето място по размер на продажби след немския тръст "Фолксваген" (Volkswagen) и японската "Тойота" (Toyota). /БГНЕС, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР