Алгоритъмът на британския медицински стартъп Babylon Health показа по-добри резултати

...
Алгоритъмът на британския медицински стартъп Babylon Health показа по-добри резултати
Коментари Харесай

Компютърен алгоритъм взе изпитите за общопрактикуващ лекар с по-добър резултат от хората

Алгоритъмът на английския медицински стартъп Babylon Health сподели по-добри резултати от хората при диагностика на болесттите.
Изкуственият разсъдък с висока акуратност отговори на 75% от въпросите в теста , даван на завършващите Британския кралски лицей за общопрактикуващи лекари. Средното равнище на бъдещите медици в този тест е 70%.

Уеб порталът Fast Company заяви, че ИИ на Babylon Health се оправя с медицинските проби с 5% по-добре от най-хубавите завършващи Колежа през последните 5 години. Тренирането на новия ИИ е осъществено благодарение на общоприетите образователни материали за подготовка за изпитите.

Babylon Health няма формален лиценз на английските регулаторни органи, само че доста британци го употребяват, вместо да посещават доктор. Засега безплатните съвещания с чатбота на Fast Company са налични за някои градове на Англия. Достъп е даден и на жителите от африканската Руанда, където един доктор обслужва 16,6 хиляди души.

След изпита бе тествана и точността на диагностиката на логаритъма. Оказа се, че ИИ в 80% от случите правилно дефинира заболяването по признаците . Квалифицираните лекари са точни в от 64 до 94% от случаите. При диагностиката на най-разпространените болести точността на програмата е 98%. При хората-лекари този индикатор е от 52% до 99%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР