Алфа Ромео стана първият отбор тази година, който показа новия

...
Алфа Ромео стана първият отбор тази година, който показа новия
Коментари Харесай

Алфа Ромео показа първия нов автомобил за сезон 2023

Алфа Ромео стана първият тим тази година, който сподели новия си автомобил за идния сезон във Формула 1 - С43. Предишните три отбора, които имаха представяния по-рано: Хаас, Ред Бул и Уилямс показаха единствено новите си цветови схеми.

Пилотите на отбора Валтери Ботас и Гуаню Джоу подвигнаха покривалото на новия автомобил, който този сезон ще се състезава и с нови цветове - главно алено и черно, а не алено и бяло, както беше през 2022. Задвижващата система още веднъж идва от Ферари.

Представянето на колата беше записано в Хинвил, а главната част от представянето - онлайн в тв студио в Цюрих, където пред аудитория участваха водачите и шефовете на отбора, в това число и новият основен изпълнителен шеф на Заубер Груп Андреас Зайдъл, който обаче остана измежду публиката.

Първото излизане на новия С43 на пистата ще е в Барселона в края на седмицата, където ще е шейкдаунът на колата, по-късно отборът отпътува за тестванията в Бахрейн.

“Две седмици откакто С42 излезе на пистата предходната година, ние започнахме работа по С43 - съобщи техническият шеф на отбора Ян Монро. - Започнахме с главните хрумвания, като главните промени бяха в задната част на автомобила, тук имаше доста нови хрумвания, които не можехме да използваме предходната година. Променихме и доста неща поради проблемите с надеждността през предходната година. Сега имаме ново задно окачване, нова геометрия на задния мост, нов корпус на скоростната кутия, като това разреши огромна част от измененията в задната част на колата. Що се отнася до работата и настройките на предния мост, по това ще работим в хода на сезона. Промените в разпоредбите за следващата година пристигнаха късно, повдигането на краищата на пода с 15 мм - това ни сложи в сложна обстановка, само че съм удовлетворен от концепциите, които използвахме. ”
 Алфа Ромео разгласи нов основен спонсор за сезон 2023 във Формула 1 Алфа Ромео разгласи нов основен спонсор за сезон 2023 във Формула 1
Сезон 2023 ще е последният, в който Заубер съставлява Алфа Ромео във Формула 1, а от сезон 2026 швейцарският отбор ще е фабричен тим на Ауди. Представянето на С43 се оказа друго по всички индикатори от трите, минали до момента: съответен водещ (Том Кларксън), повече информация за новия автомобил и присъединяване на представители на медиите с нережисирани въпроси към шефовете на отбора и водачите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР