Alfa Romeo се подготвя да представи първия си малък SUV

...
Alfa Romeo се подготвя да представи първия си малък SUV
Коментари Харесай

Електрическият Alfa Romeo Milano пристига на 10 април

Alfa Romeo се приготвя да показа първия си дребен SUV – Milano – на 10 април. Предстоящият модел ще дебютира с напълно електрическо задвижване, като след това се възнамерява да се появят и разновидности с мотор с вътрешно горене.

Позициониран да се конкурира с дребните SUV модели на премиум марките, в това число Audi Q2, Volvo EX30, Smart #1, Lexus LBX и DS 3, Milano е подготвен да стартира доставки през септември. Тази премиера бележи последното показване на нов модел на Alfa Romeo с алтернатива за мотор с вътрешно горене, защото марката стратегически минава към напълно електрическа гама от 2025 година, като крайната цел е до 2027 година да продава извънредно електрически коли.

Произвеждан в завода на Stellantis в Тихи, Полша, Milano споделя архитектурата eCMP2 с други модели от портфолиото на Stellantis, като Jeep Avenger и Fiat 600. Платформата eCMP2 е проектирана по този начин, че да побира както електрически, по този начин и задвижващи елементи с вътрешно горене, осигурявайки еластичност при производството на разнообразни видове коли.



Официалното показване на Milano е планувано да се състои на събитие в Милано, което ще бъде предавано онлайн, позволявайки на запалянковците и феновете на колите по целия свят да станат очевидци на дебюта на електрическия SUV на Alfa Romeo.

Alfa Romeo стратегически нарежда Milano, с цел да се възползва от разрастващия се пазар на електрически транспортни средства и да отговори на възходящото търсене на дребни SUV коли. По-специално европейският пазар демонстрира мощен интерес към компактните SUV коли. Пускането на Milano следва сполучливото нахлуване на Alfa Romeo в сегмента на този вид транспортни средства с стартирането на компактния SUV Tonale през 2023 година Въвеждането на Tonale докара до забележителен растеж в европейските продажби на Alfa Romeo, които означиха удивително нарастване от 51% по отношение на миналата година.

Тъй като Alfa Romeo се впуска в електрическото бъдеще, се чака Milano да играе основна роля в оформянето на идентичността и пазарното наличие на марката. Ангажиментът на марката към електрификацията е в сходство с по-широката наклонност в промишлеността, като дава отговор на световния преход към устойчиви и екологични решения за подвижност.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР