Алепо, архивна снимкаПозициите на сирийските войски в околностите на градовете

...
Алепо, архивна снимкаПозициите на сирийските войски в околностите на градовете
Коментари Харесай

Нечии ракети поразиха позиции на сирийската армия край Хама и Алепо

Алепо, архивна фотография

Позициите на сирийските войски в покрайнините на градовете Хама и Алепо бяха подложени на ракетен обстрел, заяви тази заран държавният телеканал „ Сирия “. Според него „ новата експанзия против Сирия “ станала в 22:30 ч. нощес. Няма информация за загубите, само че се вижда от репортажа, че мощен пожар е обхванал един от обектите. Засега не е известно коя страна е подхванала нападението.
Телевизия „ Скай нюз Арабия “ съобщи, че ракетната офанзива е засегнала позиции освен на сирийската войска, само че и на проиранските въоръжени формирования, воюващи на страната на Дамаск. Един от ударите попаднал в региона на дислокация на 47-а механизирана бригада южно от Хама (на 220 км от Дамаск), където се намират ирански военни съветници, а различен засегнал популации пункт Салхаб в същия регион.
По информация на „ Скай нюз Арабия “ ракети са се взривили и на военното летище източно от Алепо покрай интернационалното летище в северния град.
На 14 април Съединени американски щати, Англия и Франция нанесоха без позволение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ракетен удар по Сирия. Причината бе хипотетична приложимост на химическо оръжие от режима на Башар Асад.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР