Алексей Петров е инженерът, а аз бях мотивът за съставяне

...
Алексей Петров е инженерът, а аз бях мотивът за съставяне
Коментари Харесай

Гешев пред SafeNews: Алексей Петров е инженерът, а аз бях мотивът за създаване на правителство

Алексей Петров е инженерът, а аз бях претекстът за сформиране на държавното управление. Това съобщи извънредно в изявление за SafeNews някогашният основен прокурор Иван Гешев. По думите му съставянето на кабинета е поради страха не от самия него, а от прокуратурата която към оня миг “разследваше ” и “работеше съществено ”.

“Това е по този начин, както споделих Алексей Петров е инженера, аз бях претекста за основаване на държавното управление и страха по-скоро от не от мен от прокуратурата, която разследваше, работеше съществено към този миг, очакваше се да има развиване по Барселонагейт. Явно изтече информация и господин Борисов изпревари или както желаете го наречете, в последна сметка сполучливо. Казах на сътрудниците си от Висш съдебен съвет, “Колеги в случай че се наведете, правосъдната власт в случай че се наведе, в никакъв случай не може да се изправи. Те се наведоха и правосъдната власт в никакъв случай няма да може да се изправи повече. Аз съм сигурен. ”, сподели още Гешев.

За политиката, политиците, прокуратурата. За делата на трупчета и по какъв начин се отстраняват неуместните. Цялото изявление на Иван Гешев пред SafeNews гледайте във видеото:

По отношение на появилите си изказвания в общественото пространство, че Алексей Петров е виновен за  атентата против него, осъществен на 1 май, Гешев удостовери, че и до него е достигнал този слух, само че не знае сигурно дали това е по този начин.

“Чух го и аз. Не знам какво да ви кажа. Раздвоен съм. Не е хубаво да се приказва за хора, които не са живи. А въпреки това нямам подозрения, че индивида е сериозен. Бог да го елементарни. От друга страна не си изяснявам, в случай че си го провел за какво ще излезеш на 14-ти тъкмо преди да си скъсам оставката и да кажеш Гешев би трябвало да си върви и да отиде в непозната страна, може би дипломат дори сподели. Защо ще се обозначаваш по този метод не знам. Но в случай че той е зад атентата, значи ясно е, че той направи сглобката и зад това седи някаква част от това държавно управление. Дали е Бойко Борисов, дали е някой различен. Ако е Алексей Петров, значи евентуално е Бойко Борисов. ”

Васил Божков разполага със сериозна информация против Бойко Борисов и други хора, счита Иван Гешев. Не се ангажира, обаче да каже по кое време ще я даде на способените органи. А във връзка изказванията на Божков, че “би се коалирал с всеки, който е срещу статуквото ” и дали вижда и себе си като предстоящ политически негов сътрудник, Гешев съобщи:

“Аз не съм бил зложелател с Божков държа да отбележа. Аз моята работа е да се боря с престъпността, а и в последна сметка той е почтен до доказване на противното. Като бъде наказан значи е отговорен. А той си употребява всички привилегии, които му дава българската Конституция, само че не виждам никаква база да имаме некакви допирни точки на политическото поле към този миг. Но живота предлага изненади, змае ли човек. ”

Той разшполага с информация

Бившият основен прокурор е безапелационен, че прокуратурата и правосъдната власт са затворена страница за него. ѝ за времето, в което беше отпред на обвиняването Иван Гешев отхвърли изказванията, че е е оказван напън.

“Какъв напън? Към кого? Това е особено в България, че всеки приказва някакви неща, които агитация ги назовавам или клишета. Какъв напън по отношение на кого? Как ще окаже основния прокурор. Плюс това аз не съм подобен типаж. Аз не мисля, че има такова нещо. И съм сигурен, че не. ”

Всички извънредни изявленията дадени пред SafeNews може да откриете в секция “Видео “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР