Алексей Навални, върлият критик на Путин, който в момента е

...
Алексей Навални, върлият критик на Путин, който в момента е
Коментари Харесай

Навални: Излезте по улиците и протестирайте

Алексей Навални, върлият критик на Путин, който сега е в съветски затвор, разгласява в профила си във Facebook апел към всички хора по света да излязат на митинг срещу съветското навлизане в Украйна. Ето какво написа той:

„ Ние - Русия - желаеме да бъдем нация на мира. Уви, в този момент малко хора ни назовават ​​така.

Но дано най-малко не се трансформираме в нация от уплашени и безмълвни хора. Страхливци, които се преструват, че не виждат нападателната война, отприщена от нашия явно вманиачен цар против Украйна.

Не мога, не желая и няма да мълча, гледайки по какъв начин псевдоисторическите нелепости за събитията отпреди 100 години се трансфораха в опрощение руснаците да убиват украинци, а те, защитавайки се, да убиват руснаци.

Двадесетте години на 21-ви век е, а ние гледаме новините за хора, горящи в танкове и бомбардирани къщи. Гледаме по малкия екран действителните закани за започване на нуклеарна война.

Аз съм от Съюз на съветските социалистически републики. Роден съм там. И главната фраза от този момент – от детството ми – беше „ битка за мир “. Призовавам всички да излязат на улицата и да се борят за мир.

Путин не е Русия. И в случай че има нещо в Русия сега, с което можете да се гордеете най-вече, това са тези 6835 души, които бяха арестувани, тъй като - без никой да ги приканва - те излязоха на улиците с плакати " Без война ".

Казват, че който не излиза да стачкува и не рискува да бъде задържан, не може да приканва за протест. Аз към този момент съм в пандиза, тъй че мисля, че мога.

Не може да се чака повече. Където и да сте. В Русия, Беларус или от другата страна на планетата. Излезте на основния площад на вашия град през всеки работен ден в 19.00 часа и в 14.00 часа, през уикендите и празниците.

Ако можете да извършите шествие, направете го през уикенда. Да, малко хора могат да излязат на първия ден. А във втория – още по-малко. Но ние би трябвало, стискайки зъби и преодолявайки страха, да излезем и да желаяме завършек на войната.

Всеки задържан би трябвало да бъде сменен от двама новодошли. Ако – с цел да спрем войната – би трябвало да пълним пандизите, ние ще ги напълним.

Всичко има цена и в този момент, напролет на 2022 година, ние би трябвало да платим тази цена. Никой различен. Нека не сме „ срещу войната “. Нека се ​​борим против войната”.
ТЕМА преди 4 минути 0 преди 8 минути 10 преди 23 минути 173
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР