Алексей Навални е убеден, че Владимир Путин е бил наясно

...
Алексей Навални е убеден, че Владимир Путин е бил наясно
Коментари Харесай

Навални посочи кой стои зад отравянето му

Алексей Навални е уверен, че Владимир Путин е бил наясно с интервенцията по отравянето му. Това разгласи самият той в изявление с Кристиан Аманпур от CNN.

„ Операцията с такава умелост и за толкоз дълго време не може да съществува без решение от шефа на Федералната работа за сигурност, господин Бортников. А той в никакъв случай не би се осмелил без директната заповед на президента Путин “, сподели съветският опозиционер.

Според следствие, извършено взаимно сред CNN и уеб страницата за проверяваща публицистика „ Берлингкат “, екипът на Навални е бил преследван по време на цялото пътешестване през август до Сибир от съветски сътрудници от тайните служби. Два екипа, състоящи се от пет или шест сътрудници, са били ситуирани в региона, в това число такива, профилирани в работата с отрови и невропаралитични сътрудници.

Руското държавно управление не реагира на следствието, макар че по-рано Кремъл отхвърли да има общо с случая.

На 20 август Навални изпадна в безсъзнание по време на полет от Томск към Москва. Това докара до спешното кацане на самолета, на чийто ръб беше съветският опозиционер в град Омск, където беше приет в болница. Няколко дни по-късно бе изместен в немската клиника „ Шарите “. Там Навални остана до септември, до момента в който в това време самостоятелни лаборатории откриха, че е бил токсичен с вещество от рода на невропаралитичния сътрудник „ Новичок “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР