Алексей Навални е издъхнал 14:17 местно време на 16 февруари,

...
Алексей Навални е издъхнал 14:17 местно време на 16 февруари,
Коментари Харесай

Затворник от колонията на Навални разказа събитията около смъртта му

Алексей Навални е умрял 14:17 локално време на 16 февруари, съгласно документ, даден на майката на Навални, Людмила.

Тялото му е при проверяващите.

Кира Ярмиш изиска тялото на Навални да бъде неотложно предадено на фамилията му след публично удостоверение за гибелта му.

Людмила Навална, майката на съветския опозиционен водач Алексей Навални, пътува към затворническата колония, където той умря, съпроводена от юриста на сина си, заяви съветският вестник " Новая газета ", представен от Ройтерс и от Българска телеграфна агенция.

Междувременно се появи роман на пандизчия, бил с Навални в колонията.

Пред " Нова газета " той споделя, че администрацията на пандиза се е готвела за инспекция и гибелта на политика е била изненада.

Затворникът твърди, че вечерта на 15 февруари чиновници на съветската Федерална работа за осъществяване на наказванията (ФСИН) са ускорили вечерната инспекция и са заключили бараките на пандизчиите. По-късно същата вечер и през нощта неизвестни транспортни средства са влизали три пъти на територията на пандиза. Сутринта на 16 февруари стартира с подробно претършуване на казармата. Въз основа на казаното от чиновниците на пандиза пандизчиите заключиха, че чакат инспекция.

" Обикновено и локалната администрация, и лишените от независимост научават за такива инспекции не ден-два преди комисията да пристигна, а към месец преди този момент и се приготвят авансово за тях. Защото нито пандизчиите, нито надзирателите желаят спомагателни проблеми, които инспекторите да открият. И тогава тропот, изведнъж - комисията идва! Явно щеше да се случи нещо ", споделя пандизчията.

Според него към 10:00 ч. (8:00 ч. московско време) пандизчиите са научили, че Навални е умрял. Местната администрация на FSIN разгласява известие за гибелта на политика на уеб страницата си към 14:00 часа. локално време. (Baza заяви, че Навални се е почувствал зле към 13:00 ч. локално време и че е умрял в 14:17 ч.)

" Те го настанили в ЕПКТ (единична килия). Тя се намира настрана от казармата, само че в случай че беше пристигнала кола за спешна помощ, щеше да се види. На 16 сутринта в пандиза нямаше коли за спешна помощ. Те пристигнаха едвам откакто стана известно, че Навални към този момент е мъртъв. Така че мисля, че Навални умря доста по-рано от оповестеното време. Най-вероятно нощес. Иначе за какво им трябваше да ни заключват крепко в казармата и по-късно сутринта да вършат обиск? ", споделя още източникът, представен от Meduza.

Затворниците научиха, че комисия от централния офис на FSIN идва почти по същото време, когато научиха за гибелта на Навални, сподели пандизчията. Съобщава се, че пандизчиите са приели това като в допълнение доказателство, че Навални е умрял доста по-рано от оповестеното.

В същото време той сподели, че пандизчиите считат, че смъртта на Навални е била изненада за администрацията на затвора и че чиновниците на FSIN не са били директно забъркани в гибелта на политика - макар че пандизчиите не изключват тази опция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР