Алексей Арестович публикува в профилите си в социалните мрежи ръчно

...
Алексей Арестович публикува в профилите си в социалните мрежи ръчно
Коментари Харесай

Алексей Арестович вече няма да е нещатен съветник към кабинета на президента Зеленски?

Алексей Арестович разгласява в профилите си в обществените мрежи ръчно написано заявление за оставка. То е адресирано до Андрий Ермак - шеф на кабинета на украинския президент. " Написах си молбата за освобождение от служба. Искам да покажа образец за цивилизовано държание: кардинална неточност, значи - оставка ".



Причината - по време на обичайния си вечерен ефир в YouTube канала на съветския юрист и критик на Путин - Марк Фейгин, Арестович сподели, че съветската ракета, изстреляна към Днепър, е била прихваната от украинската Противовъздушна отбрана и поради това се е разрушила в многоетажна жилищна постройка.

Украинските Военновъздушни сили опровергаха думите му и обявиха, че не разполагат със средства, с които да обезвреждат вида ракета - X-22, изстреляна от съветска страна. От думите на Арестович се възползва съветската агитация и стартира да тиражира версия, че Киев самичък е отговорен за нещастието в Днепър.

Постъпката на Арестович възмути украинското общество и той влезе в пояснителен режим - ден след офанзивата, сподели, че по време на ефира е бил изтощен, че е повярвал на своите източници и прикани украинците да бъдат " по-умни ". Явно натискът против него се усилва и това е повода за решението му да напише молбата си за овакантяване.

Това не е първият път, в който Арестович декларира, че напуща екипа на президента Зеленски. Точно преди година - на 17 януари 2022-а, също разгласи, че се отдръпва от екипа на президента, само че в следствие това не се случи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР