Александровска болница е редуцирала дълговете си към доставчици с 4%,

...
Александровска болница е редуцирала дълговете си към доставчици с 4%,
Коментари Харесай

Александровска болница има спад на финансовата загуба с 80% спрямо миналата година

Александровска болница е редуцирала задълженията си към снабдители с 4%, а приходите от съществена активност са нарастнали с 32% , сочат данните от финансовия доклад за деветмесечието на тази година.

Оздравителните ограничения , които е подхванало управлението на УМБАЛ " Александровска " към този момент дават резултат. Целта на тези стъпки е била да се стабилизира финансовото положение и да се подсигурява стабилно развиване на лечебното заведение. Така с помощта на положените старания болничното заведение завърши деветмесечието на 2021 година с понижение на настоящата загуба с 80% по отношение на същия интервал на предходната година или с 3 624 000 лева Това демонстрират данните от финансовия доклад и доклада за активността на болничното заведение.

Отчита се, че са се понижили разноските за поддръжка на съоръжение и програмен продукт, за разчистване, пране и дезинфекция, за телефони, интернет, пощенски и куриерски услуги, както и разноските за командировки и представителните разноски.

Увеличени са разноските за личен състав , най-много за сметка на изплатени хонорари на личния състав и на специализантите, на спомагателни заплащания за осъществени трансплантации (за 2021г.), а по този начин също и хонорари от платени медицински услуги, според Вътрешните правила на лечебното заведение за стимулиране на личния състав, зает в битката против COVID-19 .

Приходите от съществена активност са увеличени с 32% или с 12 878 000 лева Използваемостта на леглата е увеличена с 18 пункта по отношение на същия интервал на предходната година, броят на миналите заболели е повишен, също както и броят на осъществените леглодни.
 Шефът на Александровска: На входа застават пациенти с тежка дихателна непълнота
Шефът на Александровска: На входа застават пациенти с тежка дихателна непълнота

Проблемът не е в преформатирането на болничното заведение

През деветмесечието на 2021г. пандемията продължи да бъде преобладаващ фактор за интензитета и характера на активността на болничното заведение, най-много поради другите ограничавания, само че и поради променената локация и функционалности на част от клиниките. От октомври 2021 година структурата за лекуване на COVID-пациенти заема огромна част от Втори хирургичен блок , което дава отражение и върху резултатите за деветмесечието на 2021г. Особено неподходящо върху сдружението се отразява.
 Александровска болница - пред банкрут и в най-тежко положение
Александровска болница - пред банкрут и в най-тежко положение

Стойчо Кацаров счита да сезира прокуратурата

Данните от финансово-икономическия разбор за деветмесечието на 2021 година съпоставими с данните от разбора на 2020 година, демонстрират, че макар отрицателните трендове в минали интервали, е налице воля за смяна и са направени действителни стъпки за превъзмогване на отрицателните трендове. Вече има забележими индикации за прогрес и макар, че трендът на развиване на COVID-пандемията остава неизменен, при добра организация на активността на болничното заведение, тя би могла да излезе от сериозното положение и да покаже възходящо развиване още в недалечно бъдеще.

Към сегашния миг са подхванати редица оздравителни ограничения, ориентирани към превъзмогване на част от тези трендове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР