Александра Фейгин и Александър Златков ще представят България на започващото

...
Александра Фейгин и Александър Златков ще представят България на започващото
Коментари Харесай

Найден Боричев: Фейгин и Златков трябва да дадат максимума, за да успеят на световното първенство

Александра Фейгин и Александър Златков ще показват България на започващото в сряда в Саитама (Япония) международно състезание по фигурно пързаляне.

„ Това, което преди всичко можем да пожелаем на нашите състезатели е да изпълнят 100% от проекта им на къса стратегия. Към Александра Фейгин, несъмнено постоянно гледаме с малко по други очи. От нея чакаме край, след положителното европейско състезание, на което се зае доста положителното 15-то място. Тогава тя бе на 4- 5 точки от топ 10. За е доста значимо да се завърне още веднъж във финала на международното състезание, който пропусна миналатагодина. Като гледаме конкуренцията при дамите това е изцяло по силите й. Надявам се, че в сряда по обяд българско време, тя ще ни зарадва с добра къса стратегия “, това показа пред БНР Найден Боричев – някогашен народен играч по фигурно пързаляне, в този момент треньор и ефирен коментатор.

„ За Александър Златков, това е дебют на международно състезание.Той все още се оказва единствения нипредставител покри техническия най-малко за присъединяване в състезание на планетата, откакто стана ясно, че Лари Луполоувър не е в положително здравословносъстояние, да се готви за това международно.За Златков важи безусловно същото - да бъде на своя най-много и да се наслаждения на това международно състезание, международно, което потрадиция е същинска приятност за състезателите, тъй като се организира в Япония “, добави Боричев и посочи:

„ В самостоятелната надпреваравинаги съществува опция някой млад играч да просперира и да изгрее. На всяко състезание изненади постоянно савъзможни, изключително при мъжете. При тях приказваме за голям набор от четворни скокове. На хартия наподобява, че съревнованието ще бъде сред Илия Манинин и японците. Но да забележим, дали ще сработят всички четворни скокове на Илиа, ще бъде ли в супер форма Шома Уно, - всичко това следва да разберем още на късата стратегия. Тогава ще забележим и какви разлики ще се отворят, още след 1 спортен ден, който за мъжете в четвъртък. При дамите все още най-силни са японките. Конкуренция ще са им фигуристките на Корея. Кори Сакамото сигурно ще желае да дублира международната сититла от преди година, само че да не забравяме, че нейната сънародничка Май Михара я победи на два пъти на огромни интернационалните стартове, както на финала на Гран При, по този начин и наУниверсиадата в Лейк Плесид.Корейките също са мощни.Някои от европейските, билото европейската шампионка Губанова или пък Луна Хендрикс, която, когато не е в ролята на любимец, се оправя по добре, също биха могли да поднесат някаква изненада. “





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР