Александър Зверев стана последният полуфиналист в тазгодишното издание на Australian

...
Александър Зверев стана последният полуфиналист в тазгодишното издание на Australian
Коментари Харесай

Зверев пречупи Алкарас и оформи полуфиналното каре на Australian Open

Александър Зверев стана последният полуфиналист в тазгодишното издание на Australian Open, откакто в четвъртфиналите надигра в четири сета Карлос Алкарас - 6:1, 6:3, 6:7(2), 6:4.

Германецът изигра несъмнено най-хубавия си мач от началото на конкуренцията в " Мелбърн Парк " и имаше всички шансове да завърши срещата надалеч по-рано, когато сервираше при 5:3 в третия сет, само че позволи Алкарас да се върне в битката и испанецът в последна сметка измъкна частта след тайбрек.

Въпреки това Зверев не позволи да се стигне до цялостен поврат и съумя да се върне на верния път в четвъртия сет, който той завоюва с 6:4 и по този начин доближи своя втори полуфинал на Australian Open след 2020-а година.

Иначе срещата стартира чудесно за първата ракета на Германия, който в първите два сета изцяло доминираше на " Род Лейвър Арена " и ги завоюва с 6:1, 6:3, осъществявайки общо четири пробива, до момента в който в това време отрази и двете благоприятни условия, които се откриха пред Алкарас.



В третата част Саша още веднъж изглеждаше насочен към триумфа, когато сервираше за успеха при 5:3, само че испанецът не се съобщи и съумя да се добере до равенството, а по-късно стигна и до тайбрек. В дългия гейм настоящият първенец от Уимбълдън завоюва седем следващи разигравания след 0-2 точки, с цел да завоюва третия сет и по този начин да удължи престоя си на корта.

Четвъртата част стартира с бърза замяна на пробиви, след което и двамата тенисисти сервираха устойчиво, с цел да се стигне до деветия гейм, когато Александър Зверев издебна своя момент и проби за задатък от 5:4. Това разреши на международния №6 още веднъж да сервира за успеха в дуела и този път ръката му не трепна, поставяйки точка на разногласието по-късно над три часа игра.

Така германецът си обезпечи място на полуфиналите на Australian Open 2024, където негов противник ще бъде руснака Даниил Медведев, който по-рано през днешния ден надигра в пет сета Хуберт Хуркач.

Балансът сред Зверев и руснака до този миг 11-7 в интерес на някогашния №1 в света. Любопитната детайлност в тяхното съревнование е, че до момента двамата в никакъв случай не са се изправяли един против различен на шампионат от Големия шлем.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР