Александър Зверев е сред най-големите фаворити за титлата на тазгодишното

...
Александър Зверев е сред най-големите фаворити за титлата на тазгодишното
Коментари Харесай

Безмилостен Зверев върза геврек на Милман и разочарова местната публика


Александър Зверев е измежду най-големите любимци за купата на тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия и имайки поради формата му, която демонстрира по време на откриващите си два мача в Мелбърн, то сигурно германецът наподобява по-готов от всеки път да вдигне дебютен трофея от Шлема. Днес той бе безукорен в дуела си от втори кръг против локалния представител Джон Милман, надигравайки го в поредни сетове - 6:4 6:4 6:0, като по този начин си обезпечи място в третия стадий, където ще се изправи против Раду Албот.

Срещата започва с размяната на три бързи пробива, след които международният №3 се снабди с водачеството в резултата - 2:1. Второто подаване на немския тенисист ставаше лесна плячка за съперника му, само че макар че успеваемостта му по този индикатор се равняваше на едвам 14%, Саша не позволи противникът му даже да доближи до опция за връщане на брейка и след няколко рутинно извоювани сервис гейма откри сметката си в обособените елементи.

С началото на втория сет олимпийският първенец увеличи равнището си и успяваше да провокира грешки от противниковата страна, които, съчетани с незадоволително безапелационния начален удар на Милман, доведоха до ранен пробив в актива на Зверев и 3:1. В шестия гейм сервисът на германеца претърпя провал и той позволи две двойни неточности, които го изправиха пред заплаха от загуба на пробива задатък. Третият подложен обаче побърза да се поправи и след два чутовни аса, летящи със скорост от над 200 км/ч съумя да се избави и да запази преднината си, която остана непокътната до самия завършек на сета.

Третата част бе напълно лишена от конспирация, защото нападателната игра на Саша доминираше над прекомерно пасивните изяви на австралиеца, а уинърите от ракетата на любимеца бяха в обилие. Без никакви усложнения Зверев осъществя ранен пробив, който по-късно бе дублиран за 4:0, а оттова насетне към този момент нямаше никакви подозрения кой ще бъде крайният победител.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР