Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие

...
Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие
Коментари Харесай

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, съветски жител, се призна за отговорен за присъединяване в скрит план за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

Под управлението на Винник BTC-e обработва транзакции за над $9 милиарда, като притегля над един милион консуматори в международен мащаб, в това число доста от Съединени американски щати. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разкри ролята на BTC-e в прането на средства от незаконни действия като хакерство и трафик на опиати.

Признаването на виновността на Виник значи значима стъпка в битката на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати против интернационалните финансови закононарушения. Присъдата му ще бъде избрана от арбитър от федерален областен съд, като се вземат поради Насоките за установяване на присъди на Съединени американски щати и други фактори.

BTC-e е работила без съществени ограничения за съблюдаване на законодателството, като регистрация във FinCEN и липса на протоколи за противопоставяне на прането на пари или KYC процедури, което я прави привлекателна за тези, които се стремят да прикрият транзакции. Участието на Винник в основаването на фиктивни компании и сметки улеснява противозаконните парични потоци през BTC-e, което води до незаконни загуби, надхвърлящи $121 милиона.

Това дело е част от по-широките старания за контролиране на криптовалутите в международен мащаб и за битка с рисковете от пране на пари. Министерството на правораздаването похвали съдействието на Гърция при изгонването на Виник, което отразява интернационалното съдействие в региона на правоприлагането. FCA на Обединеното кралство също ускори надзора върху пазара на криптовалути, като призна нарасналите опасности от прането на пари и отдели запаси за контролиране.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР