Александър Везенков стана шампион на Гърция с Олимпиакос за втора

...
Александър Везенков стана шампион на Гърция с Олимпиакос за втора
Коментари Харесай

Везенков и "Олимпиакос" взеха титлата в Гърция след прекратен заради фенове мач

Александър Везенков стана първенец на Гърция с " Олимпиакос " за втора поредна година. Тимът стигна до трофея след 3-1 победи против " Панатинайкос " във финалната серия. Четвъртият мач от серията беше преустановен поради държанието на почитателите на " Панатинайкос ".

" Олимпиакос " вървеше решително към триумфа и водеше с 63:35 в третата четвърт, когато последователи на домакините започнаха да хвърлят бомбички, факли и бутилки по скамейката на гостуващия тим.

Баскетболистите на " Олимпиакос " се прибраха в съблекалнята. От " Панатинайкос " се пробваха да успокоят ситуацията, а съдиите подредиха публиката да напусне залата. Това обаче по този начин и не се случи, а почитателите на " Панатинайкос " започнаха да чупят седалки и да трошат залата на своя отбор.

Мачът беше пресечен за повече от час, а след това беше оповестено, че няма да се доиграе. Везенков приключи с 11 точки и 4 битки за 20 минути.

Things got out of hands at OAKA
— Eurohoops (@Eurohoopsnet)

Така " Олимпиакос " печели купата за втора поредна година и за общо 14-и път в историята си. През този сезон отборът на Везенков още веднъж приключи с дубъл в страната, откакто по-рано завоюва и Купата на Гърция. " Олимпиакос " игра и в Евролигата, като загуби от ".

Везенков пък изпраща най-силния сезон в кариерата си. Той беше определен за (MVP) в Евролигата и взе трофея и за в шампионата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР