Александър Везенков направи впечатляващо представяне на Европейското първенство по баскетбол

...
Александър Везенков направи впечатляващо представяне на Европейското първенство по баскетбол
Коментари Харесай

Александър Везенков за оставането си в Гърция: Реших, че най-добрият вариант за мен е Олимпиакос

Александър Везенков направи впечатляващо показване на Европейското състезание по баскетбол за мъже с националния тим на България и потвърди, че е измежду топ играчите в Европа. Това прави още по-естествен ползата на Сакраменто Кингс да го привлекат това лято.

Въпреки това, както Везенков изясни пред Eurohoops по време на медийния ден на Олимпиакос, да остане в Европа още една година и да играе за гръцкия клуб, е най-хубавият вид за него.

" Беше красиво лято, нито необичайно, нито мъчно. Получих доста известия в обществените мрежи от хора, които ми демонстрират какъв брой доста желаят да остана в тима. Красиво е да се види. Това беше първото лято от доста време, в което се приказва солидно и " кралете " демонстрираха интерес. Въз основа на информацията, това, което чух и това, което имах на масата, взех решение, че най-хубавият вид за мен е Олимпиакос. Не поглеждам обратно. Винаги не отстъпвам решенията си. Опитвам се да потвърдя, че това е най-хубавият избор ", съобщи Везенков.

След като Олимпиакос доближи до Финалната четворка на Евролигата през предходната година, задачите на персонално и отборно равнище са явни. Според Везенков фактът, че Олимпиакос направи доста малко промени в състава ще бъде основен за идния сезон.

" Поддържането на главното ядро е доста значимо. Новите имат опит в Евролигата, на тях също ще им бъде по-лесно. Колкото по-скоро намерим химия един с различен, толкоз по-скоро ще се представим на равнище. В Евролигата всичко се брои през цялото време. Най-важното е да намериш мотивация да станеш по-добър. Това е главното за мен. Искам да се усъвършенствам всеки ден, да съумявам дружно с тима. Ще дам 100 % от себе си. Ще има сложни нощи за мен и за тима. Добре съм с това, а най-важното е тимът да побеждава ", добави българинът.

Тъй като дебатите за натурализираните играчи продължава да се разгаря след Евробаскет, Везенков също се изрече по въпроса. Имайки тройно поданство, той можеше да играе за Кипър, България или Гърция, само че в последна сметка избра българския народен тим, защото и двамата му родители са българи. Той е роден в Кипър, израснал е там и се е преместил в Гърция в ранните си тийнейджърски години.

Както той изясни особено за опцията да играе за националния тим Гърция, това в никакъв случай не е било обсъждано.

" Хората знаят, че обичам Кипър, България и Гърция. Говоря гръцки, това е първият ми език, израснал съм тук и всичките ми другари са тук. Никой не пристигна, когато можех да избера Гърция, с цел да ми каже да опитам. Не упреквам никого. Може някой да не го е желал, да не го е видял. Дори не знам какво щеше да стане. Никой в никакъв случай не е идвал за мен, когато бях на 16 или 18 години. Единственото, което ми остава, е да поддържам националния тим на Гърция по малкия екран. Обичам Гърция и всеки го знае. Но в никакъв случай не е имало диалог, никой не е идвал да види дали може да се случи нещо ", разяснява още Везенков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР