Александър Везенков, който е Спортист на България за 2023 година,

...
Александър Везенков, който е Спортист на България за 2023 година,
Коментари Харесай

Саша Везенков се завърна в игра при тежка загуба на Сакраменто

Александър Везенков, който е Спортист на България за 2023 година, се завърна в игра за тима си Сакраменто Кингс, който загуби от Филаделфия 76 с 93:112 в мач от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация. Българинът не беше играл в последните две срещи на " Кралете ", в които те завоюваха две победи.

Везенков бе на терена 8 минути и половина, в които се регистрира с 2 точки и най-много с 5 извоювани битки, като по този индикатор той е в Топ 3 на отбора си.

Тобиас Харис вкара рекордните си за сезона 37 точки за Филаделфия, като това е единствено с две точки по-малко от най-хубавото му достижение в кариерата. Тайръз Макси добави 21 точки, Никола Батум оказа помощ с 14, а Мо Бамба - с 11 за триумфа на отбора. Отборът реализира триумфа макар отсъствието на най-полезния си състезател Джоел Ембийд, който към момента е с издут ляв гален.

Де`Арон Фокс поведе Сакраменто с 21 точки, Малик Монк и Кийгън Мъри приключиха с по 15, а Домантас Сабонис осъществя 14, завоюва 12 битки и направи 5 асистенции. " Кралете " бяха спечелили 4 от последните си 5 срещи.

Тимът на Сакраменто остава на пето място в Западната конференция, като е втори в Тихоокеанската дивизия след Лос Анджелис Клипърс. Отборът от Филаделфия е втори в Атлантическата дивизия и трети за момента в Източната конференция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР