Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос записаха разгромна победа

...
Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос записаха разгромна победа
Коментари Харесай

Виртуозът Везенков разпиля най-добрата защита в Евролигата

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос записаха разгромна победа над водача във краткотрайното класиране на Евролигата - Фенербахче. Българският национал и съотборниците му даже не се затрудниха против " фенерите ", като довечера завоюваха семейството си с крайното 94:67 (31:11, 27:20, 16:20, 20:16) в дуел от 13-ия кръг на най-силния клубен европейски шампионат. Срещата се организира пред 10,500 фенове в " Двореца на мира и другарството " в Пирея.

В най-полезен за триумфа на " червено-белите " се трансформира нормалният обвинен - българската звезда на отбора Александър Везенков. Крилото продължава да се утвърждава като най-хубавият баскетболист в европейския баскетбол, откакто през днешния ден развинти най-хубавата отбрана в шампионата със своите 21 точки, 4 битки, 2 асистенции и 2 откраднати топки за единствено 24 минути на терена. При стрелбата си Везенков бе 6/7 от зоната за две точки и 3/5 от тройката, като той получи заслужена отмора в последните осем минути от последната четвърт. Водещият ни баскетболист приключи срещата с коефициент на потребно деяние от 27 .

По този метод Олимпиакос реализира деветата си победа за сезона, като тимът на Йоргос Барцокас заема второто място в таблицата с баланс от 9-4. Фенербахче пък инкасира третото си проваляне през сегашния сезон, само че въпреки всичко възпитаниците на Димитрис Итудис остават на върха на класирането с 10-3. В четвъртък Везенков и компания гостуват на АСВЕЛ, а в петък " фенерите " одобряват Баскония в Истанбул.

Фенербахче дойде в Пирея без някои от най-хубавите си бранители като Джонатан Мотли и Дайшон Пиер и това се отрази на отбора още при започване на срещата. Домакините записаха старт от 10:0 в мача, като Везенков бе директно виновен за всичките 10 точки на отбора си при започване на дуела. Летящото показване на българина и съотборниците му продължи до края на откриващия интервал, който завърши при 31:11 в интерес на Олимпиакос. Нападението на турците също бе прекомерно разпиляно и в един миг от втория интервал преднината на гърците доближи цели 29 точки при 50:21.

В третата четвърт последователите по трибуните станаха очевидци на напълно друг баскетбол от този през първото полувреме - с доста накъсвания на играта и много неправилни решения в нападателен проект, най-много от страна на баскетболистите на Олимпиакос, които като че ли към този момент бяха понамалили оборотите. Аргумент за това бе, че още в средата на интервала двата отбора бяха направили по пет отборни нарушавания. Ниската ефикасност в четвъртината оказа помощ на тима на Олимпиакос, който продължаваше да разполага с безапелационна преднина и да се приближава от ден на ден до успеха - 74:51. При оставащи 8:06 от финалния интервал Везенков седна на аварийна пейка, с цел да запази сили за гостуването на АСВЕЛ след два дни, а неговите съотборници довършиха противника на терена за крайното 94:67

Веднага след Везенков при топреализаторите за домакините се подредиха Янулис Ларенцакис и Алек Питърс с по 12 точки. Мустафа Фал пък добави още 11 точки за спечелилите.

Карсън Едуардс се разписа с 13 точки за тима на Фенербахче, до момента в който Ник Калатес завърши с 10 точки, само че със единствено 2 асистенции и цели 5 неточности в нахлуване.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР