Александър Велики е един от най-известните владетели преди Новата ера.

...
Александър Велики е един от най-известните владетели преди Новата ера.
Коментари Харесай

Ванга е знаела къде е гробницата на Александър Велики?

Александър Велики е един от най-известните владетели преди Новата епоха. Той е роден в град Пела, Древна Македония, а съумява да завладее на процедура половината свят. Сред завоеванията му са Мала Азия, Сирия, Персия и Египет. Той даже доближава до Индия с блестящото си военно ръководство. Постиженията му са неоспорими, само че по-интересна е историята към гибелта му. Трябва да отбележим, че изумен от естествените хубости на Египет, Александър Велики основава величествения град Александрия. Благодарение на обстоятелството, че точно той е прогонил персийците от египетскит земи, античните египтяни са го боготворяли.

Според биографията му, самият той е бил уверен в божествения си генезис и във обстоятелството, че ще почине в разгара на славата си. Именно до момента в който превзема Персия и Индия, Александър Велики е токсичен. Той изпива отрова, дадена му от магове. Според окултните сведения, египетските жрици са се свързали с него в съня му и са го предизвестили за измяната, само че това не го е избавило. По-късно той е заровен в Александрия, а гробницата му е зазидана. Затова и до ден-днешен никой не е сигурен дали точно там се намира мумифицираното тяло на великия държател или не.

Археолозите към момента не са разкрили точното местонахождение на гробницата му.

Но се оказва, че родната всепризната ясновидка Ванга може и да го е направила. Според разкрит документ на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), при Ванга отишъл човек, носещ лист хартия, който бил изписан с писмени знаци. Пророчицата не съумяла да му помогне да разшифрова написаното, само че откакто той си тръгнал, обяснила в действителност защо става дума на племенницата си.

Тя е схванала, че писмеността, която индивидът носел, е от вътрешната част на саркофаг на превъзходен каменен ковчег. Ванга считала, че гробницата е от преди 2 000 години и съгласно нея се намирала в България. И то не къде да е, а в родния град на Александър Велики – Пела. Разбира се, до момента в който археолозите не се произнесат, не можем да бъдем уверени, че пророчицата е говорила за гроба на великия държател, само че пък съвпадението е повече от необичайно.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР