Александър Лазаров изигра добър мач срещу 136-ия в света Оскар

...
Александър Лазаров изигра добър мач срещу 136-ия в света Оскар
Коментари Харесай

Лазаров бе близо, но също отпадна от София Оупън


Александър Лазаров изигра добър мач против 136-ия в света Оскар Оте, само че не съумя да стигне до успеха. Алекс имаше сет задатък преднина, само че отстъпи с 7-6 (3), 5-7, 1-6 за 108 минути игра. Българинът игра като еднакъв с еднакъв с доста по-високо поставения си противник, само че неналичието на опит оказа значение и в последна сметка той напуща шампионата след първия кръг на квалификациите. Така българското присъединяване в квалификациите на DIEMA XTRA Sofia Open завърши, откакто по-рано през днешния ден участващият с "уайлд кард" Александър Лазов отстъпи със 7-6(2), 6-7(3), 4-6 на Мирза Башич от Босна и Херцеговина.

По този метод българите в шампионата останаха трима – Димитър Кузманов, Александър Донски и Адриан Андреев, които ще вземат участие в главната скица с „ уайлд кард “.

Срещата стартира прелестно за Лазаров, който проби противника си още в откриващия гейм. Брейкът бе върнат, когато 20-годишния Лазаров сервира за продобиване на сета. Така се стигна до тайбрек. В него Лазаров съумя да реализира два минипробива и завоюва със 7-3 точки.

В началото на втората част Оте съумя да пробие. При 4-2 германецът стигна до нов брейк за 5-2. Алекс не се съобщи и съумя да върне двата пробива за 5-5. Още в идващия гейм Лазаров отстъпи сервис гейма си на 0. Той можеше да върне и този пробив, само че изпусна два брейкбола и отстъпи с 5-7. При 1-1 в третата решителна част Лазаров позволи да бъде продънен и до края на мача не съумя да завоюва гейм.

“Винаги те е гняв след загуба. Прибързах при 5-5 във втория сет, само че изобщо не чаках, че ще мога да се върна след 2-5. Такива играчи при 2-5 завършват сета. Леко се превъзбудих. За това ме е гняв най-вече “, разяснява Лазаров.

„ Доволен съм. Показах, че не съм толкоз надалеч от такива играчи. Благодарен съм доста за опцията, която уредниците ми дават за трета поредна година – да вземам участие на толкоз огромен шампионат. Помня, че преди две години бях доста обезпокоен, напряко не желаех да излизам на корта. Вече стартирам да привиквам да играя в толкоз огромна зала. Този път бях обезпокоен, че мога да победя. Това е по-друг тип терзание “, добави Александър Лазаров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР